Slappe rygmuskler skader dine ben

Hvis du glemmer at træne overkroppen, risikerer du at få løbeskader, advarer ekspert

Løb er som udgangspunkt rigtigt sundt. Man får trænet kredsløbet, hvilket minimerer risikoen for en række alvorlige folkesygdomme, og samtidigt får man effektivt brændt kalorier af kroppen.

Men slangen i paradiset er løbeskaderne. Som løber er man nemlig ekstremt eksponeret for led og muskelskader, fordi man skridt for skridt skal løfte sin egen kropsvægt.

Se også: Blog: Test dit udstyr, før du løber

Mange løbeskader kunne imidlertid være undgået, hvis løberne blev opmærksom på, hvordan hele kroppen og ikke bare benene har det.

- Ens krop er et produkt af alle de bevægelser, skader og sygdom man har haft gennem et helt liv.

- Hvis man er øm i ryggen eller er meget stærkere i en side kroppen, eksempelvis fordi man altid bærer bærer indkøbsposen med sin stærkeste arm, vil der opstå små ubalancer, der kan påvirke ens løbestil, siger Eivind Møller fra Klinik, der behandler fodbolddrengene fra FCK og eliteløberne Lars Budolfsen og Henrik Them.

Se også: Blog: Her er de ti bedste løbe-råd

Han påpeger, at de små ubalancer udvikle sig til deciderede skader, hvis man løbetræner flere gange om ugen.

- Hvis man er stiv i ballen eller øm i ryggen, kan det påvirke ens skridt en lille smule. Træner man flere gange om ugen, så bliver summen af den lille fejl pludselig stor, siger Eivind Møller.

Se også: Blog: Kend din løbeform - sådan tester du den

Han efterspørger derfor, at løbere begynder at tænke kroppen som en helhed.

- Hvis man kun fokuserer på skaden i benet, risikerer man, at man kun ser symptomet og ikke årsagen.

- Det er vigtigt, at man er opmærksom på de små fejl og når at korrigere dem, for ellers vil de igen og igen give sig udslag som en skade, siger Eivind Møller.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere