DF: Sundhedsministeren svigter alvorligt syge

Liselott Blixt (DF) kritiserer Sundhedsministeren for ikke at holde ord i sagen om smertepatienter, som trods løfter om det modsatte ikke kan få tilskud til dyr medicin

Liselott Blixt vil nu spørge sundhedsminister Astrid Krag, hvorfor så mange smertepatienter selv skal betale deres medicin. (Foto: Polfoto)
Liselott Blixt vil nu spørge sundhedsminister Astrid Krag, hvorfor så mange smertepatienter selv skal betale deres medicin. (Foto: Polfoto)

- Det er dybt kritisabelt, at ministeren ikke holder ord.

Sådan lyder det fra Sundheds- og psykiatriordfører Liselott Blixt (DF), efter ekstrabladet.dk har afsløret, at stik mod politikernes løfter får kroniske smertepatienter afslag på tilskud til stærk smertestillende medicin.

I marts 2013 ændrede Sundhedsministeren reglerne, og godt 20.000 kroniske smertepatienter skal herefter søge om tilskud via deres praktiserende læge.

Se også: Alvorligt syge må selv betale medicin

Nu viser det sig, at over halvdelen af de patienter, som søger om tilskud, får afslag, og det betyder, at patienterne, som typisk er på overførselsindkomst, af egen lomme skal betale mellem 2.000 og 4.000 kroner om måneden.

- Jeg har fået flere mails fra borgere, som har været igennem de præparater, der ligger, og som ikke virker. Deres læge søger så enkelttilskud, men får afslag, siger Liselott Blixt.

Stærk, smertestillende medicin, typisk morfin, er ikke bare dyrt, det er også stærkt vanedannende, og det betyder, at patienterne ikke uden videre kan skifte præparat.

- Sundhedsministeren har tidligere sagt, at de selvfølgelig ikke skulle igennem al medicinen igen samt, at man gjorde det nemmere for lægen at søge tilskud. Men jeg får stadig breve fra smertepatienter, som får afslag fra Sundhedsstyrelsen, siger Liselott Blixt.

Liselott Blixt vil nu sende patienternes breve videre til Sundhedsminister Astrid Krag (S) og bede om en forklaring på, hvorfor patienterne får afslag.

- Jeg mener, at hun løber fra det, hun lover, og jeg vil spørge, hvad der er ændret, siden man ikke opfylder ministerens holdning, siger Liselott Blixt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere