Sygefraværet falder i både kommuner og stat

Kvinder har et højere sygefravær end mænd. Sygefraværet falder i både det offentlige og det private.

Danskerne er mindre syge end tidligere. I hvert fald falder sygefraværet generelt, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og det er både på private og offentlige arbejdspladser, at sygefraværet falder. Men der er stadig mere fravær blandt de ansatte i kommuner og regioner end i staten og den private sektor.

I 2012 lå fraværet i kommunerne på 12,0 sygedage og 11,6 dage i regionerne. De privatansatte havde med 6,4 dage færrest sygedage, mens de statsansattes sygefravær lå på 7,1 dage i gennemsnit, viser tallene.

Ser man på, hvem der er mest væk fra jobbet på grund af sygdom, er det kvinderne, der er mest væk. En del af forklaringen er dog, at der er flest kvinder ansat i kommuner og regioner.

I fraværsstatistikken er tre ud af fire af de ansatte i kommunerne kvinder, mens andelen er oppe på 79 procent i regionerne. I staten er tallet 44 procent, mens tallet er helt nede på 37 procent i den private sektor.

Men tallene viser, at det er i alle sektorer, at kvinderne har højere sygefravær end mændene.

De kommunalt og regionalt ansatte kvinder har i gennemsnit over fire flere sygedage om året end deres mandlige kolleger. I staten og de private virksomheder har kvinderne i gennemsnit omkring 2,5 flere sygedage.

Det er især ansatte indenfor sundhed og socialvæsen, der har et generelt højt sygefravær.

Da 94 procent af de ansatte i regionerne og 58 procent af de kommunalt ansatte arbejder inden for sundhed og socialvæsen, kan det være med til at forklare, at tallene er forholdsvis høje her, skriver Danmarks Statistik.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere