TV: Kommunen mener sagtens Noah kan gå i skole

Noah på otte år er ramt af mange lidelser, og er meget ofte syg. Men Frederiksberg Kommune vil have han skal gå i skole, selvom lægerne advarer om, at han ikke egner sig

HJÆLP OS: Har du oplevet svigt eller mangel på hjælp i din kommune? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Noah er 8 år gammel, men er ikke helt som andre drenge på sin alder.

Noah lider stærkt af angst og har også ADHD. Han kan kun optage mad gennem en sonde, og selvom han jævnligt er indlagt på hospitaler, så sætter den lille drengs mave langsomt ud.

Noah blev kort efter fødslen på hospitalet smittet med bakterien clostridium, der er mistænkt for at give nerveskader. (Foto: Jan Unger) Samfund Noah er ikke syg nok - mor skal i arbejde

Derfor bliver hans mor Astrid Lequime nødt til at være sammen med sin dreng stort set hele tiden - for der er mange problemer, at holde øje med:

- Stort set intet i hans krop virker som det skal. Det giver blandt andet udslag i, at hans blære ikke kan tømme sig, og hans tarm ikke kan bevæge sig, siger Noahs mor, Astrid Lequime, til Ekstra Bladet.

Fik fjernet støtten
De første seks år fik Astrid dækket sin tabte arbejdsfortjeneste i form af økonomisk tilskud, men da familien fik en ny sagsbehandler ændre Frederiksberg Kommune sin holdning til sagen.

Sagsbehandleren mente nu, at Noah skulle sendes på en specialskole, og at Astrid Lequime skulle finde sig et deltidsarbejde, som hun kunne passe i tiden, hvor han fik undervisning.

Se også: Kommune nægter hjælp til handicappet kvinde

Det skete på trods af, at Noahs sygdom i øjeblikket gradvist forværres, og han jævnligt har feber - faktisk er Noah syg omkring halvdelen af alle årets dage. Fagfolk, der kender Noah godt, vurderer ligeledes, at den lille dreng er for syg til nogensinde at få en stabil skolegang.

Det gør det tæt på umuligt for Astrid Lequime at passe et deltidsarbejde:

- Det er svært at finde en arbejdsgiver, der kan acceptere, jeg kun kan arbejde om eftermiddagen de dage, hvor Noah ikke er syg, forklarer Astrid Lequime.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere