Ny spareøvelse kan tvinge syge Rebecca på institution

Rebecca har fået to hjertestop og et nyresvigt i løbet af sit 10-årige liv. Nu fjerner kommunens moderens tabte arbejdsfortjeneste, og det kan få alvorlige konsekvenser

Kort efter Ekstra Bladet besøgte Rebecca og hendes mor, blev den lille pige indlagt på hospitalet igen (Privatfoto).
Kort efter Ekstra Bladet besøgte Rebecca og hendes mor, blev den lille pige indlagt på hospitalet igen (Privatfoto).

HJÆLP OS: Har du oplevet svigt eller mangel på hjælp i din kommune? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Lille Rebecca er udviklingshæmmet, spastisk og har et ufatteligt skrøbeligt helbred. Blandt andet har hun fået to hjertestop og et nyresvigt i løbet af sit korte liv.

Hendes Mor, Susanne Rathke, valgte efter datterens fødsel stoppe med sit arbejde som buschauffør for at tage sig af sit barn.

Se også: Kommune svinger sparekniven over de svageste

Men Høje Taastrup Kommunes spareiver har gjort tilværelsen meget svær for den lille familie. Ekstra Bladet beskrev tidligere, hvordan kommunen skar familiens syv ugentlige aflastningstimer i hjemmet bort. Den 20. november modtog Susanne så et brev, der rev det økonomiske fundament under familien væk.

- Kommunen tager fra den 28. februar næste år min tabte arbejdsfortjeneste. Jeg vil meget gerne arbejde, men problemet er, at Rebecca er syg meget ofte. Jeg ved ikke, hvem der kan tilbyde mig arbejde med et så sygt barn. Lige nu ved jeg slet ikke, hvad jeg skal gøre.

Siden begyndelsen af august og frem til i dag har Nadia været syg 38 dage.

Det er vigtigt for Jonas, at han både mentalt og fysisk bliver stimuleret gennem træning, så hans hjerne trods skaderne kan udvikle sig (Foto: Claus Bonnerup). Vagthund Hjerneskadede Jonas sat i stå af kommunen

Besparelserne presser den lille familie. Den manglende aflastning gør det svært for Susanne at handle ind og købe medicin, når Rebecca er syg.

- Når de fjerner den tabte arbejdsfortjeneste, bliver jeg nødt til at flytte fra lejligheden, for jeg kan jo ikke betale husleje. Vi kan heller ikke betale handicapbilen, siger Susanne og fortsætter:

- Jeg kan ikke sætte min datter på en døgninstitution nu, men jeg frygter, at kommunen kan presse mig til det, hvis jeg ikke finder en forstående arbejdsgiver.

HJÆLP OS: Har du oplevet svigt eller mangel på hjælp i din kommune? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere