Halvdanske børn bliver sikret bedre

Au pair piger bliver smidt ud af Danmark, hvis de bliver gravide. Men nu får de lettere ved at føre faderskabssager

Camilla Le Sueur fik i første omgang afslag på at føre en faderskabssag mod den danske far til datteren Valentina (Foto: FOA Medier)
Camilla Le Sueur fik i første omgang afslag på at føre en faderskabssag mod den danske far til datteren Valentina (Foto: FOA Medier)

Statsforvaltningen i Danmark gør det nu nemmere for udenlandske kvinder, der har fået barn med en dansk mand, at rejse en faderskabssag i Danmark. Det vil blandt andet komme au pairer, der er blevet gravide under deres ophold i Danmark, til gode. Det skriver Fagbladet FOA.

Se også: Læge vil ændre au pair pigers sexvaner

Som noget nyt er der kommet information på Statsforvaltningen hjemmeside om, hvordan kvinder kan rejse en sag om faderskab mod danske mænd, selv om de bor i udlandet.

Ændringerne sker efter Fagbladet FOA har henvendt sig med en sag, hvor en brasiliansk kvinde havde fået afslag på hjælp til at føre en faderskabssag mod sin danske ekskæreste. Kvinden blev gravid, da hun var i Danmark som au pair sidste år.

Statsforvaltningen skrev til den brasilianske kvinde, at Statsforvaltningen ikke kunne hjælpe hende, når barnet er født i udlandet.

Se også: Gravide au pair-piger smides ud af landet

- Vi har ikke international kompetence til at behandle sagen, skrev en medarbejder i Statsforvaltningen.

Det viste sig at være en fejl. Danmark er ifølge FN’s Børnekonvention forpligtet til at hjælpe børn med at få fastslået, hvem deres forældre er.

For at sikre, at fejlen ikke sker igen, har Statsforvaltningen strammet op på en række punkter. Det oplyser fuldmægtig i Statsforvaltningen Ann Mølgaard.

Se også: FOA: Au pair piger mangler viden om prævention

- Lige så snart vi bliver opmærksomme på, at der kan være et problem, skal vi rette op. Der skal ikke kunne ske sådanne fejl, siger hun til Fagbladet FOA.

Udover at der er kommet bedre information på Statsforvaltningens hjemmeside, har medarbejderne internt også fået opfrisket reglerne.

Der er sendt en mail rundt til medarbejderne i Statsforvaltningen, så de ikke igen afviser kvinder blot, fordi deres børn er født i udlandet.

Se også: Politiker: Afskaf au pair-ordningen

I dag findes blanketter til at anmelde faderskabssager kun på dansk. Det vil der i løbet af de kommende uger også rettet op på, så faderskabssager mod mænd i Danmark også kan anmeldes på engelsk, oplyser Ann Mølgaard.

Læs mere på foa.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer