Ledelsen på Ringbo anklages for svigt

Advarselslamperne har flere gange blinket på den omdiskuterede institution, hvor en kvinde i går blev myrdet. Stedet får nu hård kritik af talerøret for de psykisk syge

Der har de tidligere år været flere alvorlige sager fra bostedet Ringbo, blandt andet om overmedicinering, svigt og drab på en beboer (Foto: Jens Dresling).
Der har de tidligere år været flere alvorlige sager fra bostedet Ringbo, blandt andet om overmedicinering, svigt og drab på en beboer (Foto: Jens Dresling).

HJÆLP OS: Har du informationer om Ringbo? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Advarselslamperne har i flere omgange blinket på bostedet Ringbo. I 2007 afslørede en tilsynsrapport, hvordan ældre, syge beboere stank af gammel urin. Og året efter blev en mandlig beboer myrdet – mordet blev aldrig opklaret.

Se også: Rapport: Fejlanbragte kriminelle spreder uro på bosted

Stedet får da heller ikke mange rosende ord med fra de psykisk syges interesseorganisation, Landsorganisationen af nuværende og tidligere psykiatribrugere, LAP.

- Jeg fik bekræftet, at stedet har svært ved at fungere, da jeg var derude som bisidder i en sag. Jeg kunne konstatere, at ledelsen virkede stivnakket, siger Steen Moestrup, der sidder i ledelsen hos LAP.

Han fortæller, at de eksempelvis ikke var villige til at lade de psykisk syge brugere af stedet vælge en psykiater udefra, hvis kommunikationen var gået i hårdknude.

- I det øjeblik, hvor de her mennesker ikke kan vælge fra, når kemien ikke passer, så stresser det dem. Det kan gøre dem mere utilregnelige.

Se også: 37-årige knivdræbt var arbejdsmiljørepræsentant

Da Steen Moestrup besøgte Ringbo, oplevede han også, at kommunikationen mellem beboere og ansatte ikke var optimal.

- Når kommunikationen svigter, så betyder det, at brugerne føler sig mere pressede i deres dagligdag. Det kan stresse dem til at gøre nogle ting, de ellers ikke ville gøre, siger han.

Han mener en anden forklaring på Ringbos problemer skyldes, at Københavns Kommune ikke formår at drive bosteder for psykisk syge ordentligt.

- Mit generelle indtryk er, at der er problemer med flere af de bosteder, der ligger i Københavns Kommune. Niveauet her ligger ikke på højde med niveauet de fleste andre steder, siger Steen Moestrup.

Se også: Dræbte ansat på bosted: 'Hun var efter mig'

Han vurderer, at en af forklaringerne på problemerne på institutionerne i København også er, at der er flere psykiatribrugere i kommunen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra lederen på Ringbo og fra Københavns Kommune.

HJÆLP OS: Har du informationer om Ringbo? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer