Det er bedst at være syg i Aarhus

For syvende år i træk er Aarhus Universitetshospital blevet kåret til landets bedste hospital

For syvende år i træk er Aarhus Universitetshospital blevet kåret til Danmarks bedste hospital. Og det på trods af fusion, forestående sengelukninger og omfattende hospitalsbyggeri.

Det er nyhedsavisen Dagens Medicin, der står bag kåringen, som betegner hopitalet i Aarhus som Danmarks bedst specialiserede hospital. På 2. pladsen i denne kategori kom Rigshospitalet og på 3. pladsen Aalborg Universitetshospital.

Aarhus Universitetshospital fik 14 1. pladser blandt de 33 medicinske specialer, som blev vurderet i konkurrencen. Desuden fik hospitalet 10 2. pladser og tre 3. pladser.

Tæt løb mellem de bedste

I forhold til sidste år, hvor Aarhus Universitetshospital blev en suveræn vinder af konkurrencen om Danmarks bedste hospital, er forspringet i år skrumpet ind. Men det lægger ikke en dæmper på glæden hos hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital.

- Vi er stolte af, at vi igen i år kan kalde os Danmarks bedste hospital. For det kan man kun, hvis alle led i kæden fungerer. Uanset om man gør rent på operationsstuen, er kirurg ved operationsbordet eller sørger for ernæringsrigtig kost til patienten, siger Vibeke Krøll, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

- I en tid, hvor vi dagligt knokler med hospitalsbyggeri, effektiviseringer og ny organisering, er det er dejligt skulderklap at få.

Vibeke Krøll beklager ikke, at de nærmeste konkurrenter er kommet tættere på.

- Det tætte løb viser, at der er et højt kvalitetsniveau på alle hospitaler i det danske sundhedsvæsen. Og konkurrencen er sund for os, fordi den holder os i gang, så vi stræber efter det bedste til gavn for patienterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer