DF: Svar nu på spørgsmålet, Vestager

Dansk Folkeparti kritiserer minister, der ikke vil svare på, om det er fair, at chefer forgyldes for at svinge sparekniven over syge og handicappede børn

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kritiseres for at svare udenom på spørgsmålet om, hvorvidt det er fair, at kommunal-chefer forgyldes, mens familier med syge- og handicappede børn oplever store besparrelser. (Foto: Linda Johansen)
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kritiseres for at svare udenom på spørgsmålet om, hvorvidt det er fair, at kommunal-chefer forgyldes, mens familier med syge- og handicappede børn oplever store besparrelser. (Foto: Linda Johansen)

Gennem de sidste tre år har forældre med alvorligt syge og handicappede børn fået markant dårligere forhold. Kommunerne har nemlig sparet 20 procent på tabt arbejdsfortjeneste og specialudstyr.

Mange af forældrene kan imidlertid ikke arbejde, da deres børn ofte har det så dårligt, at de ikke kan passe en normal børnehave og skole - det gør det svært for begge forældre at passe et fuldtidsarbejde.

Se også: Karoline kan dø, næste gang hun lukker øjnene

Mens familierne kæmper for at trække vejret økonomisk, kunne Ekstra Bladet afsløre, hvordan cheferne i nogle kommuner forgyldes for deres spareevner.

Det fik Karina Adsbøl (DF) til at bede Margrethe Vestager (R), økonomi- og indenrigsminister, om at redegøre for sin holdning til kommunernes omvendte Robin Hood-model.

DF’eren er lige som de udviklingshæmmedes talerør, LEV, utilfreds med ministerens svar. Hun mener ikke, at Magrethe Vestager forholder sig til spørgsmålet:

- Ministeren svarer jo fuldstændigt udenom på de her spørgsmål om, hvorvidt cheferne i kommunen skal have bonusser for at spare.

- Jeg synes, det er dybt problematisk, at man ikke kan få et svar, når man spørger en minister, der har det overordnede ansvar på det her område, siger Karina Adsbøl

Inge Bertelsen håber, at Statsforvaltningen beslutter, at datteren Mette er berettiget til at få sine 37.500 kroner tilbage, som hun har betalt for personalegoder de sidste tre år. Ændringen af brugerbetaling for ferierejser i Køge Kommune er nemlig først gældende fra 1. januar 2014. (Foto: Linda Johansen) Sundhed Ferieregning: Mette betalte 12.500 kroner for kommunens ansatte

Hun slår fast, at cheferne i kommunen i forvejen får en god løn for at passe deres arbejde. Hun kan derfor godt forstå, at folk kan blive i tvivl om, at cheferne glemmer at have mennesket i fokus, hvis de får en ekstra bonus for at spare.

0 kommentarer
Vis kommentarer