Kat ætset af håndsæbe

Norsk katteejer advarer mod sæbe, som kan give alvorlige skader i øjne og svælg. Producent afviser

Et norsk medlem af Dyrebeskyttelsesgruppen Tromsø har haft en rigtig dårlig oplevelse med den flydende håndsæbe Dettols, som også sælges i Danmark.

Eller rettere – hendes kat har haft en rigtig uheldig oplevelse, og den norske kvinde advarer nu andre mod at bruge den flydende sæbe.

- Denne sæbe er livsfarlig, da sæben kommer ud via en sensor, og børn og dyr risikerer derfor at få sæben i øjnene og munden, hvilket kan give store ætseskader, skriver Kristin Placht på Facebook ifølge Salangen-nyheter.com.

- Jeg har haft en rigtig dårlig start på dagen, Aleksander (katten) lå på tæppet og pustede tungt og reagerede ikke, når jeg talte med han... Grunden? Jo, han havde drukket vand fra vandhanen og ved siden af den har jeg haft en DETTOL automatisk håndsæbe-dispenser. Aleksander har tydeligvis stået så nær, at han har fået det på pelsen. Hvad gør katte så - jo de vasker sig... Vi tog til dyrlægen, og da så jeg, at han har store sår på tungen, han var hævet i hele munden og i hovedet og 41,5 i feber, fortæller Kristin Placht på sin Facebook-side.

Ifølge Kristin Placht kontaktede hendes dyrlæge den norske Giftcentral, som informerede om, at hvis man indtager sæben, kan det give alvorlige lammelser i hals og svælg og ætseskader, som igen kan give neurologiske skader og i værste fald føre til dødsfald, skriver Salangen-nyheter.com.

- Jeg anbefaler alle at smide sæben ud. Tænk hvis et barn indtager sæben, skriver Kristin Placht.

Producent afviser
Producenten bag den flydende sæbe afviser, at kattens skader skyldes deres produkt.

- Det kan ikke have noget med vores produkt at gøre. Sæben er vandopløselig, og det kan man ikke få ætseskader af, siger Ina Andersen, der er External relations Manager hos Dettols.

- Der er tale om en håndsæbe, som højst kan give irritation, hvis den ikke bliver vasket ordentligt af. Den vil helt naturligt forsvinde fra huden efter et stykke tid, siger Ina Andersen, som oplyser, at sæben har været igennem en række dermatologiske tests.

- Vi har lavet tests, hvor personer havde sæbe på huden i 24 timer, og herefter blev de tjekket for reaktioner. Vi har oplevet, at enkelte personer fik hud-irritationer efter 24 timer, men vi har ikke oplevet, at der er sket ætseskader, og vi har heller ikke fået henvendelser i den retning fra vores kunder, siger Ina Andersen.

- Men den norske kvinde påstår, at det kun kan være sæben, som er skyld i kattens skader?

- Det er jeg meget tvivlende overfor, og vi vil derfor gerne i kontakt med hende. Vi har kontaktet den norske Giftcentral, som er ved at undersøge sagen, men vi vil også gerne tale med kunden, og vi vil derfor opfordre hende til at kontakte os, siger Ina Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer