Blærerøven hjalp gravid au pair

Blærerøven Mads Christensen og hans familie lod deres filippinske au pair blive boende, da det viste sig, at hun var gravid

Mads Christensen hjalp sin au pair, da hun blev gravid. (Foto: Jan Sommer)
Mads Christensen hjalp sin au pair, da hun blev gravid. (Foto: Jan Sommer)

Debattør og forfatter Mads Christensen besluttede sammen med sin kone Camilla Barner-Christensen at lade deres au pair blive boende i deres hjem under hele graviditeten og føde her i Danmark.

De sørgede endda for, at au pairens kæreste fra Filippinerne også kom til Danmark som au pair. På den måde sikrede de, at au pairen kunne blive gift, og faren kunne være med til fødslen.

- Vi var enige om, at vi ikke kunne sende hende hjem, og da slet ikke i vanære, siger Mads Christensen til Fagbladet FOA.

Det ville have haft vidtrækkende konsekvenser, hvis familien Christensen havde sendt deres gravide au pair hjem.

Mads Christensen fortæller, at hendes forældre blev ekskluderet af den lokale, katolske kirke på Filippinerne, da det kom frem, at datteren var blevet gravid uden for ægteskabet. Hun risikerede også selv at blive udstødt.

- Jeg kunne godt se, at hvis man kommer hjem med et sundt og raskt barn på armen og en vielsesring på fingeren og nogle skillinger på lommen, er man ikke helt så ulækker i sådan et samfund, siger Mads Christensen til Fagbladet FOA.

Se også: Læge vil ændre au pair pigers sexvaner

Det handlede også om ren og skær overlevelse for au pairens familie i hjemlandet.

- De penge, hun sendte hjem, gjorde, at den yngre søster kunne gå i skole og ikke skulle stå i acetone til knæene på en eller anden fabrik eller være gadeluder, siger Mads Christensen.

Se også: Gravide au pair-piger smides ud af landet

Det er i dag fire år siden, at familien Christensen fik en ekstra baby i huset, da au pairen fødte.

- De jeg ringede til myndighederne, sagde de, at sådan en sag havde de ikke haft før. De sagde, at det var op til os selv, hvad vi ville gøre, siger Camilla Barner-Christensen.

Se også: FOA: Au pair piger mangler viden om prævention

Var familien Barner-Christensens au pair blevet gravid i dag, havde svaret sandsynligvis været et helt andet. Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering har oplyst over for Fagbladet FOA, at de i dag inddrager opholdstilladelsen over for en au pair, hvis de finder ud af, at hun er gravid.

Det er uanset, om værtsfamilien lige som Camilla Barner-Christensen og Mads Christensen er parate til at træde til.

0 kommentarer
Vis kommentarer