Au pairer tyer til falske papirer

I forsøg på at skjule, at de er gift og har børn, bruger en del au pairer fra Filippinerne falske papirer, når de søger om opholdstilladelse i Danmark

Au pair piger fusker med papirerne, viser nye undersøgelser. (Foto: Camilla Stephan)
Au pair piger fusker med papirerne, viser nye undersøgelser. (Foto: Camilla Stephan)

Der er store problemer med au pairer fra Filippinerne, som bruger falske dokumenter, når de søger om opholdstilladelse i Danmark.

- I sager, hvor vi konstaterer, at der er brugt falske dokumenter, handler det typisk om, at de forsøger at skjule, at de har børn eller er gift, siger kontorchef i Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, Merete Pårensgaard til Fagbladet FOA.

Se også: Blærerøven hjalp gravid au pair

Au pairer må ifølge au pair-ordningen ikke være gift. Siden 1. september 2010 har det heller ikke være tilladt for au pairer at have børn.

I løbet af 2013 er der foretaget kontrol for falske dokumenter af mindst 80 ansøgninger om opholdstilladelse som au pair.

I omkring 45 procent af de sager, som styrelsen tester, er der brugt falske eller forfalskede dokumenter, oplyser Merete Pårensgaard. Det drejer sig blandt andet om falske fødsels- og vielsesattester.

Se også: FOA: Au pair piger mangler viden om prævention

- Som reglerne er, kan vi ikke gøre så meget andet end at sikre, at de opfylder betingelserne. Men når der er så høj en procentdel, der bruger falske dokumenter, kan det give anledning til at overveje, om vi skal lave flere verificeringer, siger hun.

- Vi får typisk oplysninger med henvisning til Facebook, hvor der er billeder af manden og børnene. Hvis der er kød på sagen, undersøger vi den. Vi inddrager opholdstilladelsen, hvis det viser sig, at der er afgivet urigtige oplysninger, siger hun.

Omkring 84 procent af alle au pair i Danmark kommer fra Filippierne. I alt bliver der givet omkring 1.700 opholdstilladelser til au pairer fra Filippinerne om året.

0 kommentarer
Vis kommentarer