Kræftramt hjælper børn med kræft

26-årige Jonas Pablo var ved at dø af akut leukæmi, men efter tre års kamp blev han erklæret rask. I dag bruger han al sin fritid på frivilligt arbejde - bl.a. til fordel for Børnecancerfonden, som støtter familier med kræftramte børn

26-årige Jonas Pablo var ved at dø af akut leukæmi, men efter tre års behandlinger blev han erklæret rask. I dag arbejder han frivilligt for at støtte familier med kræftramte børn. (Foto: Privat)
26-årige Jonas Pablo var ved at dø af akut leukæmi, men efter tre års behandlinger blev han erklæret rask. I dag arbejder han frivilligt for at støtte familier med kræftramte børn. (Foto: Privat)

Da Jonas Pablo fra Skanderborg var 21 år, troede han, at han var udødelig, og at livet varer evigt.

Men med ét fik han livs mest alvorlige realitetstjek. Efter en sygdomsperiode på kun tre uger med voldsomme smerter i hjertet og leveren og et vægttab på 10 kg, opdagede lægerne, at Jonas Pablo led af den aggressive kræftform - akut leukæmi.

Det blev starten på en tre-årigt sygdomsforløb med endeløse kemobehandlinger, rygmarvsbehandlinger og månedlange indlæggelser på Aarhus Sygehus.

Se også: Fra fed til bare overvægtig

I dag er Jonas Pablo erklæret rask, men oplevelsen har taget permanent bolig i hans krop og sjæl, og han har derfor valgt at bruge en stor del af sin fritid på at støtte Børnecancerfonden, som hjælper familier med kræftramte børn.

BingoBanko til fordel for kræftramte børn

For andet år i træk er Jonas Pablo producer, når Team Rynkeby Østjylland søndag den 13. april arrangerer BingoBanko i Nrgi Arena i Aarhus, og at det netop er børn med kræft, der får hans støtte, skyldes de oplevelser, han selv havde, da han var indlagt på Aarhus Sygehus.

- Jeg var indlagt på Aarhus Sygehus og var ved at blive vanvittig af at være omgivet af hvide vægge og syge mennesker. Jeg var for gammel til børneafdelingen og blev derfor indlagt på den almindelige afdeling med patienter, der var meget ældre end mig. Det var så trist. Jeg fordrev tiden i kælderen, hvor jeg fandt gammel elektronik, som jeg kunne skille ad og samle igen. Hvis jeg kan være med til at give kræftramte børn og deres familier en god oplevelse midt i et opslidende sygdomsforløb, vil jeg gerne det, siger Jonas Pablo, som for nylig deltog i DRs program Sporløs.

Jonas Pablo blev som 8-årig adopteret sammen med sine tre helbrødre af en familie i Skanderborg. Men det viste sig, at der også var en søster, og hende ville drengene gerne finde. Det lykkedes.

To nye hofter

Den dødelige sygdom betød bl.a., at Jonas Pablo måtte opgive sin uddannelse som eventtekniker, fordi kemobehandlingen havde tæret så meget på hans knogler, at han oven i hatten måtte have udskiftet begge hofter. Den ellers robuste unge mand kunne ikke klare de mange løft i den virksomhed, hvor han var i praktik, og han er derfor gået i gang med en uddannelse, der også kan bruges i event-sammenhænge nemlig som serviceøkonom.

Hos Team Rynkeby Østjylland er med-arrangør Malene Jensen ikke i tvivl om, at Jonas Pablo er den drivende kraft i BingoBanko.

- Han gør et kæmpe arbejde. Han har en professionel indstilling og et kæmpe netværk, og han går ikke på kompromis, selvom han ikke får en krone at købe udstyr for. Alt bygger på god vilje og frivillighed, og jeg er ikke t i tvivl om, at hvis Jonas Pablo ikke var involveret, så kunne vi ikke stable så stort et arrangement på benene, siger Malene Jensen.

BingoBanko bygger på TV2s koncept af samme navn. Alt er baseret på frivillig arbejdskraft, og alle præmier er sponseret af lokale virksomheder. Hele overskuddet går til Børnecancerfonden.

Læs mere om arrangementet her

0 kommentarer
Vis kommentarer