21-årige Fie: Jeg slap ud af mit fedtfængsel

21-årige Fie Friedrichsen havde masser af drømme, da hun som 19-årig vejede 140 kilo - men de virkede umulige. Nu er hun en af de piger, som fyrene vender sig om efter på gaden.

Fie Friedrichsen er på to år gået fra 140 kg til 70. I Ekstra kan du læse i detaljer om, hvordan det lykkedes hende at tabe så mange kilo. (Privatfoto)
Fie Friedrichsen er på to år gået fra 140 kg til 70. I Ekstra kan du læse i detaljer om, hvordan det lykkedes hende at tabe så mange kilo. (Privatfoto)

Da Fie Friedrichsen var 19 år gammel, vejede hun 140 kilo. På det tidspunkt havde hun i næsten et år bare ligget i sin seng og levede af junkfood, flødekager og slik. Angst og depression havde også indfundet sig i hendes sind, og hun var på lykkepiller.

Har ændret alt

En fedmeoperation blev efterhånden aktuel, men så tog hun en beslutning, der ændrede hendes liv radikalt. Hun begyndte at spise sundt, træne hårdt, og i starten begyndte kiloene at rasle af hende. Men jo mere hun tabte sig, desto sværere og hårdere blev det at tabe sig. Men efter to år havde hun tabt 70 kilo. Præcis halvdelen af sin vægt.

I Ekstra kan du læse i detaljer, hvordan det lykkedes hende at smide de 70 kilo, og hvilke operationer for overskydende hud, hun stadig skal igennem:

- Vægten ville bare ikke rykke sig omkring de 100 kilo. Jeg følte, jeg knoklede løs med træningen, det kunne da godt være, jeg spiste en burger engang imellem, men det kunne da ikke være det, der forhindrede mig i at tabe mig?Læs hvordan Fie tabte 70 kilo på to år. (Foto: Jan Unger/Privatfoto) Vagthund Fie tabte 70 kilo på to år: Sådan gjorde jeg

Ekstra Bladet har flere gange beskrevet hendes kamp mod kiloene, men efter en veloverstået operation for overskydende fedt omkring maven, der er gået over al forventning, står Fie Friedrichsen nu frem og fortæller om de drømme, som hun nu forventer bliver til virkelighed.

- Det kan jo lyde utroligt kliché, hvis jeg siger det har ændret alt for mig. Men det har det jo, for det har hjulpet mig ud af det fedtfængsel jeg levede i på det tidspunkt. Jeg ville så mange ting, jeg havde så mange ambitioner og drømme i livet, og jeg havde så mange forudsætninger for at kunne blive en succes, siger Fie Friedrichsen til Ekstra Bladet.

Hun nævner igen, at hun var fanget af 'fedtfængslet' med angst og depression. Hendes drømme var så 'simple' som at komme ud at rejse, og se verden for det kunne hun ikke på grund af sin store overvægt.

- For eksempel at man ikke engang kan være i et flysæde, og man ikke kunne gå særligt langt. Simple fysiske ting, som man måske tager for givet, har jo været svært. Bare det, at jeg nu gerne vil ned at arbejde som frivillig med dyrevelfærd i Sydafrika, hvor jeg også skal være meget fysisk aktiv, siger Fie Friedrichsen.

Vil inspirere
Det vil hun gerne i den nærmeste fremtid, men lige nu har hun travlt med projekter omkring vægttab, bl.a. med foredrag. Hun vil gerne hjælpe andre, selv om det ikke var drømmen til at starte med.

- Først og fremmest vil jeg gerne være en inspiration, og motivere og vise folk, at det godt kan lade sig gøre. Også via min uddannelse som ernæringsrådgiver, måske med personlig træning og coaching, så jeg kan hjælpe andre, lige som jeg også selv har fået hjælp, lyder det fra Fie Friedrichsen, der har over 55.000 følgere på sin facebook-side.

Når hun selv har kunnet lære at 'omfavne' livsstilen med sund kost og træning, så tror hun på, at alle kan.

- For jeg har aldrig gået op i det, jeg har altid været 'nitten' i idrætstimerne. Den, der blev valgt sidst, og har altid levet af nutella-madder og slik. Så jeg tror automatisk, at alle de 'klienter' jeg ville få, vil kunne lære det. For jeg ved, hvor svært jeg selv har haft ved det.

- Så jeg tror på alle, der gerne vil tabe sig, og alle vil kunne lære at omfavne den her livsstil, så det ikke bare bliver sur røv. På en sund og naturlig måde. At man godt kan lære at elske det, siger den slanke pige.

0 kommentarer
Vis kommentarer