Farlig medicin fundet i hestekød

Ingen tegn på, at der er hestemedicin i færdiglasagner fyldt med hestekød - men farlig medicin er fundet i andet hestekød fra Storbritannien

Skandalerne med hestekød vil tilsyneladende ingen ende tage. (Polfoto)
Skandalerne med hestekød vil tilsyneladende ingen ende tage. (Polfoto)

Et medicinmiddel til heste, der er potentielt farligt for mennesker, er blevet fundet i tre døde hestekroppe, der skulle eksporteres fra Storbritannien til Frankrig.

Det oplyser den britiske landbrugsminister David Heath, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Se også: Nu er der hestekød i tyske færdiglasagner

Ministeren slår fast, at medikamentet phenylbutazone, der i sjældne tilfælde kan forårsage alvorlige blødersygdomme hos mennesker, ikke er blevet fundet i test af færdigretter fra producenten Findus.

Phenylbutazone, der ofte bliver omtalt som Bute, bliver brugt mod smerter og feber hos heste. Oprindeligt blev det ordineret til mennesker, men på grund af helbredsrisiko er det ikke længere tilladt.

Det frygtes, at der ligger organiseret kriminalitet bag skandalen, som begyndte i januar.

Se også: Skandalen om falsk oksekød breder sig til flere lande

Siden har den bredt sig til flere lande i Europa. Der er fundet hestekød i oksekødsvarer i Irland, Storbritannien, Frankrig og Sverige - og nu også Danmark, Tyskland og Schweiz.

I Frankrig har anklagemyndigheden indledt en foreløbig retlig undersøgelse for at finde ud af, om der er begået svindel i den stadigt voksende skandale.

Sagen begyndte den 16. januar, da den irske fødevarestyrelse meddelte, at der var fundet dna fra heste i hamburgere, som blev solgt i en række fødevarekæder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere