S: Kræftpatienter skal bliver her

Sophie Hæstorp Andersen (S) kalder oppositionens forslag om at sende kræftpatienter til udlandet for uholdbart

Danske kræftpatienter skal ikke sendes til udlandet, hvis det står til sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen. (Foto: Colourbox)
Danske kræftpatienter skal ikke sendes til udlandet, hvis det står til sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen. (Foto: Colourbox)

Send kræftpatienter til udlandet.

Sådan lyder et af Venstre og Dansk Folkepartis bud på, hvordan man kan få gjort op med de store forskelle på den kvalitet, som danske kræftpatienter møder på landets hospitaler.

Læs også:

Se også: Send kræftpatienter til udlandet

Udmeldingen får nu Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen på banen.

- Generelt er det uholdbart at sende danske kræftpatienter til udenlandske hospitaler. Vi bør i stedet forsøge at få dygtige udenlandske læger til Danmark. Der er jo tale om meget syge mennesker, som gerne vil have deres familie omkring sig. Og så er det måske heller ikke så sjovt, at ligge på et fransk hospital, hvor man ikke forstå, hvad der bliver sagt, siger Sophie Hæstorp Andersen til ekstrabladet.dk.

Hun medgiver, at det for nogle få kræftformer kan være en god ide at sende patienterne udenlands.

- Sidste år sendte vi for eksempel 15 børn til Texas for at få en helt speciel strålebehandling, da det var et af de eneste steder, de kunne få det, forklarer Sophie Hæstorp Andersen.

Læs også:

Se også: Det store kræft-lotteri

Men er det ikke problematisk, at der er så store forskelle på kræftbehandlingen i Danmark?

- Generelt må målet være, at man sætter en høj standard, som alle skal leve op til. Problemet er, hvis der er enkelte afdelinger, som ligger langt under denne standard. Men der kan jo godt være otte forskellige standarder, hvor en afdeling så ikke opfylder to af dem.

Men det er vel heller ikke godt nok?

- Nej, hvis eksperterne har slået fast, at det her er den standard, hospitalerne skal leve op til, så skal de det. Men man kan jo også håber, at det hjælper, at der bliver sat fokus på det, siger Sophie Hæstorp Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere