Send kræftpatienter til udlandet

Løsningen på det store kræftlotteri: Oppositionspolitikere mener, at danske kræftpatienter i højere grad bør sendes til udlandet

Danske politikere vil sende kræftpatienter til udlandske hospitaler med større ekspertise. (Foto: Colourbox)
Danske politikere vil sende kræftpatienter til udlandske hospitaler med større ekspertise. (Foto: Colourbox)

Store forskelle på overlevelseschancer, ventetider og efterkontrol.

Ekstra Bladet kunne onsdag fortælle, hvordan kvaliteten af kræftbehandlingen er vidt forskellig fra sygehuse til sygehus og fra region til region. Forskellene vækker harme hos oppositionspartierne på Christiansborg.

Læs også:

Se også: Det store kræft-lotteri

– Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt. Det må ikke være ens postnummer, som afgør, hvor hurtigt man kan komme i behandling. Regionerne skal blive bedre til at henvise til udlandet og ikke mindst blive bedre til at udnytte kapaciteten på tværs af regionerne, mener Sophie Løhde, sundhedsordfører for Venstre.

Læs også: Her skal du ikke bo, hvis du får kræft

Også hos Dansk Folkeparti bliver udlandet nævnt som en løsning på de store kvalitetsforskelle.

– Jeg har stillet forslag om behandling af sjældne kræftsygdomme, som jeg mener, vi burde kunne tage til udlandet og få behandling for, da vi laver for få af specielle behandlinger i Danmark, siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

Hun mener desuden, at det kunne være en løsning at nedlægge regionerne og samle den koordinerende indsats under et landsdækkende system.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere