Influenzaen stiger igen

Risiko for to omgange influenza i år: Influenza A bliver nu afløst af influenza B

Selv om du har haft influenza én gang i denne vinter, kan du sagtens nå en runde mere - eller to. (Foto: Lizette Kabré)
Selv om du har haft influenza én gang i denne vinter, kan du sagtens nå en runde mere - eller to. (Foto: Lizette Kabré)

Danskerne strømmer lige nu til lægen med klassiske symptomer på influenza. Det skriver politiken.dk

Virusinfektionen har ellers været trængt i knæ, efter at den fældede tusindvis af danskere omkring jul og nytår i et udbrud, der ikke er set magen siden efteråret 2009, hvor svineinfluenzaen huserede.

Se også: Stadig mange influenza-smittede

Men nu er influenzaen tilbage. Det fremgår af tal fra Statens Serum Instituts overvågning af influenza i Danmark.

- Influenzasæsonen begyndte i december og toppede omkring jul og nytår, hvor mange var syge med influenza A. De første tre uger af januar faldt antallet af smittede, men i uge fire og i uge fem kan vi se en større stigning i antal smittede igen, siger overlæge og dr. med. Thea Kølsen Fischer, der er afsnitsleder på Statens Serum Instituts Virologiske afdeling til politiken.dk.

Se også: Så langt kan influenza-virus hoppe

Du kan blive syg tre gange
Det er ikke kun dem, der indtil videre er gået fri, som skal frygte influenzaen: Hvis man tidligere har ligget brak med influenza A, så kan man stadig risikere at blive smittet med influenza B, eller en ny mutation af influrenza A, som også florerer.

- De samme individer kan altså blive ramt to gange, og hvis de er rigtigt uheldige hele 3 gange inden for samme sæson, hvilket naturligvis er surt, men ikke usandsynligt, siger Thea Kølsen Fischer fra Statens Serum Institut til politiken.dk.

Ud over influenza-virus er danskerne også plaget af flere forkølelsesvirus i årets første uger, hvoraf flere kan give alvorligere symptomer.

Især har en virus ved navn RSV, som kan give bronkitis-lignende symptomer hos små børn og en forkølelse hos voksne, lagt en del danskere ned i de første uger af 2013, oplyser Statens Serum Institut til ekstrabladet.dk.

Se også: Forkølelsesvirus plager danskerne

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere