Gav topjob til vigtigt vidne: Vil kulegrave hospitalsdirektør

Region Hovedstaden vil undersøge hospitalsdirektørs kontroversielle ansættelse af projektdirektør

Arkivfoto: Carsten Lauridsen/Polfoto
Arkivfoto: Carsten Lauridsen/Polfoto

Region Hovedstadens koncerndirektion har besluttet sig for at undersøge ansættelsen af en projektdirektør på Nordsjællands Hospital, som muligvis er i strid med forvaltningslovens habilitetsregler.

Sagen handler om, at direktøren for hospitalet ifølge Politiken valgte at ansætte sin tidligere kollega til at lede byggeriet af et nyt supersygehus til 3,8 milliarder kroner - uden at fortælle Region Hovedstaden, at hun ville føre ham som vidne i en voldgiftssag.

Dermed har direktøren, Suzanne Aaholm, bragt sig på kant med forvaltningslovens habilitetsregler, siger Michael Gøtze, professor i forvaltningsret, Københavns Universitet, til Politiken.

Læs også:

Se også: Hospitalschef gav topjob til vigtigt vidne

- Det er vigtigt, at vi får klarlagt de faktiske forhold som baggrund for en nøgtern vurdering, skriver koncerndirektionen i sin orientering til Regionsrådet.

- Artiklen (i Politiken, red.) indeholder nogle ikke tidligere kendte oplysninger om ansættelsesforløbet. Derfor har administrationen igangsat en nærmere undersøgelse af sagsforløbet vedrørende ansættelsen af projektdirektøren, lyder det.

Tabte sagen
Efter ansættelsen ændrede Henrik Schødts forklaring i retten til fordel for Suzanne Aaholm, der krævede 10 millioner kroner i erstatning for at være blevet uberettiget fyret som kommunaldirektør på Frederiksberg.

Men retten opdagede, at der var tale om en ny forklaring, og Suzanne Aaholm tabte sagen.

Suzanne Aaholm blev i februar 2010 bortvist fra sit job som kommunaldirektør på Frederiksberg med begrundelsen, at hun havde skjult for politikerne, at udgifterne til ændring af administrationen og ombygning af rådhuset havde overskredet bevillingen.

Få måneder senere blev hun ansat af Region Hovedstaden som hospitalsdirektør.

Hun anlagde derefter med støtte fra sin faglige organisation Djøf en voldgiftssag mod Frederiksberg Kommune med krav om 10 millioner kroner. Aaholms påstand var, at hun havde informeret borgmester Jørgen Glenthøj (K) om overskridelserne.

I november 2011 blev Henrik Schødts ansat som projektdirektør for det kommende Nyt Nordsjællands Hospital, som Aaholm er chef for.

Og i oktober sidste år kom Henrik Schødts i voldgiftsretten med sin nye forklaring, der støttede Aaholms udlægning af sagen. Schødts var tidligere ansat som chef for Frederiksberg Kommunes ejendomsafdeling.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere