Omstridt abortlæge for retten: Anklaget for 101 ulovlige aborter

Den spanske domstol har netop afvist danske vidneforklaringer, men sagen kører videre

Carlos Morin blev i 2006 fremstillet som skruppelløs abortlæge af DR. Nu er han for retten i Barcelona (Foto: DR)
Carlos Morin blev i 2006 fremstillet som skruppelløs abortlæge af DR. Nu er han for retten i Barcelona (Foto: DR)

Han står anklaget for i årevis at have foretaget en lang række ulovlige aborter så sent som i syvende måned. Aborterne skulle han ifølge anklagerne have foretaget ved at give de ufødte fostre en giftsprøjte i hjertet.

Men trods rækken af anklager har den spanske abortlæge Carlos Morin - tidligere kendt som Dr. Død - forsvaret sig med næb og klør ved den retssag, der lige nu kører i Barcelona. Det skriver den dansksprogede nyhedsstation i Spanien Radio Solymar.

Se også: Dr. Døds abort-rædsler Læs også: Dr. Døds abort-rædsler

Se også: Dr. Død skal fjerne barnet Læs også: Dr. Død skal fjerne barnet

Danske vidner afvist
De skjulte optagelser, som DR optog tilbage i 2006 i forbindelse med en dokumentarfilm om abortlægen, er nemlig blevet afvist som bevismateriale i sagen. Med skjult kamera sendte DR en kvindelig og gravid journalist ind til Morín, som indvilligede i at fortage en abort på trods af, at kvinden var gravid i 32. uge. I dokumentaren fortalte en dansk kvinde også anonymt, at hun havde fået foretaget en abort på en af lægens i alt tre klinikker, da hun var i 7. måned.

Men nu har retten i Barcelona altså afgjort, at de skjulte optagelser er 'ulovligt indhentet materiale', som derfor ikke kan bruges mod Morin. Alle vidneforklaringer fra de danske journalister er også blevet afvist. Alligevel kører sagen dog videre.

Abortlæge: Ingen pengemaskine
Under afhøringerne i går forsvarede Carlos Morín alle de aborter, der blev udført på privatklinikker i Barcelona. Lægen afviste at besvare flere af anklagerens spørgsmål og svarede kun på spørgsmål fra sin egen advokat. Her gentog Morín flere gange, at aborterne var lovlige.

Morín afviste også, at han skulle have forfalsket patient-journaler og oplyste desuden, at han havde krævet mellem 2.000 og 2.200 euro for hver abort, og at det altså ikke var den pengemaskine, som DR-programmet ellers indikerede. Den danske anonyme kvinde fortalte i DR-programmet, at hun havde betalt 35.000 kroner for aborten.

Knusemaskine til kyllinger
Om den 'knuse-maskine', der blev fundet på en af klinikkerne i Barcelona, afviste Morín, at den skulle have noget at gøre med abort-fostre. Han påstod derimod, at maskinen blev brugt til kyllinger efter en aftale UAB og Universitetet i Zaragoza, til forsøg og destruktion. Han hævdede, at der er stor forskel på 'veterinær anvendelse og på 'anvendelse til menneskelige rester.

Dermed afviser abortlægen alle anklager fra den kristne forening E-Cristians, som hævder, at patienterne betalte helt op til 6.000 euro for en abort, og at fosterresterne bagefter blev smadret i knuser og skyllet ud i kloakken.

Konen også anklaget
Anklagemyndigheden kræver en straf på 300 års fængsel til Carlos Morin. Også Moríns hustru, der arbejdede som receptionist på klinikkerne i Barcelona, er sigtet i sagen og risikerer op mod 200 års fængsel. I alt har anklagemyndigheden krævet 513 års fængsel til de ansatte på klinikken. Foreløbigt har ingen af de 101 kvinder, der ifølge anklagemyndigheden har fået foretaget for sen abort, valgt at stå frem. Måske af frygt for selv at få en straf.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen