Slankepiller kan slå dig ihjel

Pas på, hvis du vil smide et par kilo: Piller, der sælges på nettet, kan give hjertestop og hjerneblødninger

Denne hjemmeside sælger slankepiller med stoffer, der er ulovlige i Danmark. Ifølge Fødevarestyrelsen kan pillerne både forårsage hjerneblødning og hjertestop. (Screendump)
Denne hjemmeside sælger slankepiller med stoffer, der er ulovlige i Danmark. Ifølge Fødevarestyrelsen kan pillerne både forårsage hjerneblødning og hjertestop. (Screendump)

Fødevarestyrelsen advarer i en pressemeddelelser om ulovlige slankepiller, der sælges på nettet.

På hjemmesiden www.usabutikken.com, der dog er med danske produkttekster, kan man købe pillerne, der lover vægttab og bedre fedtforbrænding. Men pillerne indeholder stoffet 1,3-dimethylamylamin, også kaldet DMAA - og det kan forårsage både hjertestop og hjerneblødninger. Stoffet er ulovligt i Danmark, men ikke i USA, hvor siden er hostet.

Usabutikken.com sælger bl.a. produktet Rezolution Thermogenic Diet Pill indeholdende DMAA, synefrin og koffein.

Fødevarestyrelsen har kendskab til akutte alvorlige effekter som hjerneblødninger og hjerteproblemer forårsaget af stoffet. Senest er en yngre svensk mand blevet reddet efter et 15 minutter langt hjertestop efter at have indtaget DMMA.

Muligvis forstærker indtagelse af koffein effekten af 1,3-dimethylamylamin, lyder advarslen. Ydermere kan kombinationen af stofferne koffein og synefrin give alvorlige hjerte-kar-problemer.

Har man købt pillerne eller andre produkter med de ingredienser, bør man kassere dem. De danske myndigheder har orienteret de amerikanske myndigheder.

Gode råd til forbrugerne
Udenlandske hjemmesider er ikke underlagt de danske myndigheders kontrol. Derfor skal du:

- Være varsom med at købe kosttilskud på internettet, især fra udenlandske hjemmesider.

- Søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

- Være varsom, hvis produktindholdet ikke er angivet præcist, men fx blot som ”thermogenic complex”.

Hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af fødevaremyndighedernes kontrol, kan du finde oplysninger på Fødevarestyrelsens hjemmeside, Altomkost.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen