Fedme skader hjernen

Teenageres koncentrationsevne og karakterniveau er omvendt proportional med kropsvægten, viser ny undersøgelse

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Går vægten op, daler evnen til at koncentrere sig og dermed karakterniveauet. Overvægtige unge klarer sig generelt dårligere i skolen, viser resultaterne af en ny, amerikansk undersøgelse.

Det skriver Medical Daily.

Se også: Vi bliver federe og federeSe også: Tykke børn må brystopereres

Indlæringsvanskeligheder stiger
Forskerne har undersøgt mere end 100 teenagere, hvoraf næsten halvdelen var overvægtige og havde tegn på kredsløbsproblemer. Kredsløbsproblemer øger risikoen for hjertesygdomme og type-2 diabetes.

De unge, der var overvægtige og havde kredsløbsproblemer, klarede sig generelt dårligere i fagene matematik og sprog. Desuden havde de ofte koncetrationsproblemer og indlæringsvanskeligheder. Hjernescanninger viste, at aktiviteten i den del af hjernen, der optager og husker ny information, er lavere hos unge med kredsløbsproblemer. Og jo sværere kredsløbsproblemerne er, desto større er indlæringsvanskelighederne.

Fedme påvirker hjernen
- Det er afgørende, at vi tager fedme og fysisk aktivitet alvorligt, når det gælder børn. Her i landet fjerne vi gymnastiktimere for i stedet at forbedre de boglige færdigheder, men det kan have den modsatrettede effekt, siger ledende forsker Dr. Antonio Convit fra NYU School of Medicine til Medical Daily.

- Budskabet er, at det kan påvirke din hjerne at være overvægtig eller fed, tilføjer forskeren.

Forskningsresultaterne er publiceret i tidsskriftet Pediatrics.

Se også: Overvægt skader hjernen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere