Tykke børn må brystopereres

Piger i alderen helt ned til 11 år får brystreduktion: Overvægt forværrer problemer med stor barm

Overvægt kan gøre problemet med abnormt store bryster værre, blandt andet fordi den øgede vægt lægger ekstra pres på ryggen. (Foto: Colourbox)
Overvægt kan gøre problemet med abnormt store bryster værre, blandt andet fordi den øgede vægt lægger ekstra pres på ryggen. (Foto: Colourbox)

Fedme-epidemien i England har nået nye højder: Piger helt ned til 11 år har fået gjort deres bryster mindre ved hjælp af kirurgi, fordi deres bryststørrelse gav dem ondt i ryggen.

Problemerne bliver gjort værre på grund af overvægt, som er et stigende problem i England, skriver engelske Daily Mail.

Mere end 100 piger under 16 har i de seneste år fået brystreducerende operationer, og en del af dem er forårsaget af den stadige stigning i børns overvægt, siger eksperter.

Videnskab & teknik Derfor bliver børn ekstremt fede

Ifølge avisen giver indgrebene grund til bekymring, fordi pigernes krop ikke er færdig med at udvikle sig, og de så er alt for unge til den type indgreb.

- Det kan være svært, når man skal vurdere helt unge piger, om der er tale om reel fedme eller om det er deres bryster (der er unormalt store, red.). Så jeg ville ikke overveje brystreduktion til børn, siger Tam Fry fra engelske National Obesity Forum til Daily Mail.

Plastikkirurgisk konsulent Nigel Mercer, som avisen har talt med, mener dog, at 'ingen kirurg med respekt for sig selv vil foretage en brystoperation på et barn eller en ung pige, hvis ikke der er tungtvejende grunde til det.

- Nogle piger har meget store bryster fra en tidlig alder. Det stigmatiserer dem. Folk antager, at de er ældre end de er, og det kan lede til ønsket opmærksomhed, siger plastikkirurg Nigel Mercer til Daily Mail.

0 kommentarer
Vis kommentarer