Kræftpatienter venter en måned for længe

Sygehusene har fortsat problemer med at overholde ventetiderne for kræftpatienter - flest problemer på mave-tarmkirurgisk afdeling under Odense Universitetshospital. OPDATERET: DF beder minister gribe ind

Kræftpatienter på danske sygehuse kan fortsat opleve, at de venter alt for længe på at komme i behandling eller blive undersøgt. (Foto: Colourbox)
Kræftpatienter på danske sygehuse kan fortsat opleve, at de venter alt for længe på at komme i behandling eller blive undersøgt. (Foto: Colourbox)

HJÆLP OS: Har du oplevet overskridelser af ventetiden på kræftbehandling så mail os eller SMS/MMS dit tip til 1224 (alm. takst)

Ventetiden for at komme i behandling eller forundersøgelse for kræft overskrides med op til 34 dage på de danske sygehuse. Den største overskridelse er sket på mave-tarmkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital i forbindelse med, at en patient ventede på en operation.

Det afslører den nyeste indberetning af for lange ventetider på kræftområdet.

Enkelt afdeling har stort problem
De seneste måneder har Sundhedsstyrelsen tvunget de fem regioner til - måned for måned - at opgøre hvert enkelt tilfælde af overskridelser. Og Sundhedsstyrelsen ser med stor alvor på, at der også i marts måned var 21 tilfælde af overskridelser:

- Der er fortsat særligt problemer med de maksimale ventetider på Odense Universitetshospital, skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside fredag formiddag. 11 af regionens 13 overskridelser kommer fra netop den fynske mave-tarmkirurgisk afdeling.

DOKUMENTATION: Her er Sundhedsstyrelsens kritik

Ifølge styrelsen har ledelsen i Region Syddanmark, der har ansvaret for hospitalet i Odense, nu sat et ekstraordinært arbejde i gang for at forbedre den dårlige behandling af kræftpatienterne. Også Region Midtjylland og Rigshospitalet udtaler Sundhedsstyrelsen kritik over for.

DF: Uacceptabelt at løbe fra aftaler
Og de nye tal får også politisk kritik.

- Regionerne har indgået en aftale om at holde ventetiderne. Derfor er det uacceptabelt, at det ikke bliver gjort, mener Liselott Blixt, der er sundhedsordfører for DF. Hun vil nu bede sundhedsminister Astrid Krag (SF) om en forklaring:

- Der er jo helt klare aftaler på området, og dem skal regionerne leve op til. Ellers er det jo fuldstændig unødvendigt med aftaler, siger ordføreren, der forventer, at ministeren vil gøre noget aktivt ved problemerne.

Sundhedsstyrelsen fik i øvrigt den første opgørelse af overskridelser for en måned siden - dengang blev der indberettet hele 68 overskridelser. Også dengang med Region Syddanmark som topscorer med 55 overskridelser.

Samlet fordeler de seneste for lange ventetider sig på 21 sager med op til 34 dages ventetid på enten forundersøgelse eller operation. De forskellige overskridelser er fordelt sådan her:

Region Syddanmark: 13 overskridelser
Region Midtjylland: Seks overskridelser
Region Hovedstaden: To overskridelser

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere