Sundhedsministeren om psykiatrien: Vi skal behandle flere i hjemmet

Ekstra Bladet har de seneste dage skrevet en række artikler om en psykiatri i knæ. Patient tilstørmningen er steget, men samtidig har man skåret i antallet af sengepladser. Løsningen på problemet er ifølge sundhedsministeren at behandle flere patienter ambulant

Sundhedsminister Astrid Krag (SF), mener løsningen på psykiatriens trange kår ikke nødvendigvis er flere sengepladser. Ifølge ministeren skal man i højere grad kigge på den ambulante behandling, hvor man kan få mere sundhed for pengene (Foto: Jesper Mortensen)
Sundhedsminister Astrid Krag (SF), mener løsningen på psykiatriens trange kår ikke nødvendigvis er flere sengepladser. Ifølge ministeren skal man i højere grad kigge på den ambulante behandling, hvor man kan få mere sundhed for pengene (Foto: Jesper Mortensen)

I dagens avis giver en række personer med sundhedsfagligtilknytning til psykiatrien udtryk for deres frustrationer over jævnligt at være tvunget til at udskrive patienter, de ikke mener, er færdigbehandlede på grund af overbelægning.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er bekendt med problematikken, men mener ikke at flere sengepladser nødvendigvis er den rigtige løsning.

Se også: Gak i psykiatrien: Udskriver bevidst syge patienter

- Mængden af sengepladser er ikke i sig selv et succeskriterium. Det handler om, at patienterne får den behandling, de har behov for

- I følge en ny rapport udarbejdet af regeringens udvalg for psykiatri, er der mange senge rundt om i psykiatrien, som er belagt med borgere, der er færdigbehandlede. Dem skal vi være bedre til at udskrive, så vi kan fylde sengene med patienter, der faktisk har brug for dem, fortæller ministeren til Ekstra Bladet

- Er det tilfredsstillende, at samtlige af de kilder Ekstra Bladet har talt med i psykiatrien, fortæller at de jævnligt udskriver patienter de ikke ville have udskrevet, hvis der havde været flere sengepladser?

- Er man så syg, at man har brug for at være på sygehuset, skal man ligegyldigt om man er syg i sindet eller i kroppen kunne få behandling på sygehuset.

- Noget vi kan gøre ved det er at sørge for, at der ikke ligger patienter i sengene, som er færdigbehandlede

- Formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab siger, at smertegrænsen er nået, når det kommer til reduktionen i sengene på de psykiatriske afdelinger. Kommer der flere penge til psykiatrien i fremtiden?

- Sidste gang satspuljemidlerne blev fordelt, afsatte vi 140 millioner til flere senge i psykiatrien. Tilbagemeldingerne fra regionerne var, at man kunne få dobbelt så meget behandling, ved at sende specialisterne ud til patienterne til glæde for den enkelte patient og for samfundsøkonomien som helhed.

- Vi må hele tiden prioritere, hvor vi bruger pengene mest fornuftigt, slutter ministeren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen