Flere vælger alternativ kræftbehandling

Flere vælger alternativ kræftbehandling frem for kemoterapi

Stadig flere kræftpatienter vender den traditionelle behandling ryggen og søger alternativer. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Stadig flere kræftpatienter vender den traditionelle behandling ryggen og søger alternativer. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Stadig flere kræftpatienter stiller spørgsmålstegn ved, om kemoterapi er den bedste behandling mod den livstruende sygdom og søger alternativer til den etablerede behandling. Det fortæller Carsten Vagn-Hansen, der er læge og sundhedsskribent om alternativ medicin, til metroxpress.

- Folk vil ikke længere blindt gøre som lægerne siger, forklarer han til mx.dk.

Lægefaglig redaktør i Kræftens Bekæmpelse, Jens Oluf Bruun Pedersen. (Foto: Kræftens Bekæmpelse) Vagthund Kræftens bekæmpelse: Vi siger ikke, at cannabis ikke virker

- Med naturlige behandlingsmetoder kan man få masser af gode år. Kemoterapi kan gøre ens liv til et levende helvede, og i langt de fleste tilfælde er det yderst lidt man får ud af det, mener Carsten Vagn-Hansen, der mener, at mange læger ved for lidt om alternativ behandling.

En af de alternative behandlingsmetoder, der har fået en del omtale, er brugen af cannabis. Det kan man blandt andet søge information om på Facebooksiden 'Knæk cancer med cannabis'.

Se også: Norsk kur mod kræft på vej

Kræftens Bekæmpelse er ikke afvisende over for de alternative behandlingsmetoder.

- Vi er ikke lukkede over for alternativ medicin, men vi går den videnskabelige vej. Vi er nødt til at sikre os at virkningen kan dokumenteres, før vi melder ud omkring det, siger overlæge Jens Oluf Bruun Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse til metroxpress.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere