Hash gør hjernen umotiveret og ubeslutsom

Nu har videnskaben fældet dom over effekterne af hash i hjernen: Det gør dig sløv og mindre beslutsom

(Foto: Ed Andrieski)
(Foto: Ed Andrieski)

Nogen har måske haft mistanken i lang tid, men nu bliver den også bakket op af videnskabelige resultater: Ryger du cannabis en gang eller to om ugen, får du nedsat din motivationsevne.

Samtidig bliver du dårligere til at træffe beslutninger på baggrund af dine følelser, skriver independent.co.uk ifølge Videnskab.dk: Cannabis gør dig mindre motiveret

Det viser et nyt studie, der sammenligner hjernerne på rygere og ikke-rygere. På hjernescanninger så forskere fra blandt andre Harvard University set, at to centrale dele af hjernen – Nucleus accumbens og Amygdala – er forandrede hos cannabisrygere.

- Der er tale om helt grundlæggende dele af hjernen. De danner grundlag for, hvordan du vurderer positive og negative ting i miljøet omkring dig, og hvordan du træffe beslutninger, siger en af forskerne bag projektet Anne Blood, lektor i psykiatri ved Harvard Medical School til independent.co.uk.

Stort forbrug er ekstra skadeligt
Studiet er ikke særlig stort – det involverede kun 40 personer. Men det sandsynliggør alligevel, at et moderat forbrug af hash måske ikke er så harmløst, som mange går og tror.

Et stort forbrug er endda endnu mere skadeligt, hvis man skal tro resultaterne. Jo mere forsøgspersonerne røg, desto større var forandringerne i deres hjerner.

De 40 forsøgspersoner i undersøgelsen var mellem 18 og 25 år.

Den ene halvdel af dem røg cannabis i hvert fald en eller to gange om ugen.

Den anden halvdel røg ikke.

Resultatet er publiceret i tidsskriftet Journal of Neuroscience.

Læs andre spændende forskningsnyheder hos Videnskab.dk:

Forskere: Pollen er muligvis skyld i selvmord

Var 1864-krigen en meget blodig krig?

Forsker-jubel: Endelig kan vi forklare mystiske billeder fra regnskoven

0 kommentarer
Vis kommentarer