Læger frikendt: Anders faldt på gulvet - og døde

En sygeplejerske får en anmærkning for dårlig journalføring, efter patient faldt på gulvet og døde på Horsens Sygehus - men ingen kritiseres for selve behandlingen, som familien har klaget voldsomt over

32 læger tilså Anders Thagaard, der var indlagt med forstoppelse.  Men da han faldt på gulvet, fik han en hjerneblødning og døde samme dag. (Privatfoto)
32 læger tilså Anders Thagaard, der var indlagt med forstoppelse. Men da han faldt på gulvet, fik han en hjerneblødning og døde samme dag. (Privatfoto)

Familien til den afdøde patient Anders Thagaard får ikke opbakning til den omfattende klage, de har afleveret over den medicinske afdeling på Regionshospitalet i Horsens.

Det har Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn netop afgjort.

Se også: Efterladte: Først tabte de far - nu løber de fra ansvaret

En sygeplejerske får ganske vist en anmærkning for ikke at have journalført korrekt, da den 84-årige patient faldt på vej til et toiletbesøg om morgenen 1. maj 2012.

Oplysningerne om faldet blev nemlig først skrevet ind i journalen senere om eftermiddagen. Anders Thagaard døde senere samme dag.

Herunder uddrag fra afgørelsen:

Men hverken sygeplejersken eller de mange læger, der har været involveret i behandlingen, har behandlet patienten under den standard, man kan forvente i det danske sundhedssystem, lyder afgørelsen fra Disciplinærnævnet.

Se også: Indlagt med forstoppelse - kom ud i en kiste

Sagen ender dog ikke her.

Familien vil nemlig bede nævnet genoptage sagen, da de mener, der er flere væsentlige oplysninger i forløbet, som nævnets medlemmer ikke har taget stilling til.

Se også: Sygehus: Vi beklager stadig

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere