Efterladte: Først tabte de far - nu løber de fra ansvaret

Det er håbløst at klage, hvis man bliver dårligt behandlet som patient, mener familie fra Horsens

Brødrene Bent og Finn Thagaard kæmper fortsat for retfærdighed i sagen om behandlingen af deres nu afdøde far, Anders Thagaard. (Foto: Anders Brohus)
Brødrene Bent og Finn Thagaard kæmper fortsat for retfærdighed i sagen om behandlingen af deres nu afdøde far, Anders Thagaard. (Foto: Anders Brohus)

HJÆLP OS: Har du oplevet fejl i behandlingen af din klage over fejlbehandling? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Der manglede hverken ord eller store beklagelser, da brødrene Bent og Finn Thagaard fra Horsens sidste år flere gange mødtes med ledelsen på Horsens Sygehus.

Kort forinden var deres far, Anders Thagaard, død efter et kaotisk forløb med fejlmedicinering og dårlig pleje på sygehusets afdeling P7.

SYGEHUS:

Se også: Sygehus: Vi beklager stadig

32 læger tilså patienten, der var indlagt med forstoppelse.

Men da han blev tabt på gulvet, fik han en hjerneblødning og døde samme dag.

Læger: Han blev ikke tabt
På møderne med sygehusets ledelse blev der gang på gang sagt undskyld til de efterladte.

Ekstra Bladet har båndoptagelserne, hvor man også kan høre, at familien gentagne gange omtaler, hvordan deres far blev tabt på gulvet.

Og deltagerne fra sygehuset svarer igen med beklagelser over forløbet.

DF:

Se også: DF: Patienter skal have bedre rettigheder


Men selv om man på intet tidspunkt hører sygehuset afvise familiens beretning om den dårlige pleje og det pludselige tab af faderen på gulvet i et behandlingsrum, så afviser sygehuset nu ansvaret i klagesagen til Patientombuddet.

Ingen af de mange læger mener i dag, at personalet har tabt patienten. Og flere af de alvorlige klagepunkter, familien har over behandlingen af faderen, er pludselig heller ikke anerkendt i sygehusets skriftlige svar:

- Det er helt absurd, at man skal igennem det her forløb, siger Finn Thagaard til Ekstra Bladet.

- Og absurd, at Horsens Sygehus skal have lov til at fortælle Patientombuddet om sagen, som de gør nu, når vi ved, at det er foregået på en anden måde.

Det passer ikke
Både Finn og broderen Bent er vrede over, at de først bliver fyldt med alverdens beklagelser under møderne med ledelsen på sygehuset.

Men når de så klager formelt, mener samme ledelse og læger, at der ikke er noget at komme efter:

- Det ville selvfølgelig være naivt at tro, at de nu er bundærlige og svarer, at de har klokket i det hele tiden.

LÆS OGSÅ: Se også: Læge gav patienten ret - og så fik han nej til erstatning Læge gav patienten ret - og så fik han nej til erstatning- Men det er reelt det, man alligevel håber på som pårørende, siger Bent Thagaard.

- Det er også derfor, at vi kører den her sag videre, fordi det er vigtigt for offentligheden at vide, hvordan behandlingen på P7 på Horsens Sygehus faktisk er. Og det har da særligt offentlighedens interesse, når de nu skriver noget så forkert til ombuddet, mener han.

Snyder på vægten
Og det er ikke kun tabet af faderen på gulvet og den efterfølgende hjerneblødning, som Horsens Sygehus lægger massiv afstand til i sit svar:

- Det er påfaldende, at de under møderne på sygehuset sidder og roser Finn for alt det gode, de mener, han har gjort for vores far. Men det, de sender ind til Patientombuddet, det er jo det stik modsatte. Der skriver de, at han nærmest er gået i vejen for dem, forklarer Bent Thagaard.

- Når I kigger på alt det materiale og de udtalelser, som sygehuset er kommet med nu, hvor ærligt synes I så, materialet er?

- Der er meget af det, som jeg slet ikke kan genkende, siger Finn Thagaard, mens hans bror Bent supplerer: - Jeg tror ikke på, at vi nogensinde får dem til at sende en rettelse ind til Patientombuddet.

MERE:

Se også: Patientforsikring: Lægen afgør ikke sagen

- Men hvis vi kan få det frem, at de snyder på vægten og fortæller usandheder til Patientombuddet, kan det jo være, at myndighederne bliver opmærksomme på det.

HJÆLP OS: Har du oplevet fejl i behandlingen af din klage over fejlbehandling? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

1 af 2 Anders Thagaard blev sidste år indlagt med forstoppelse på Horsens Sygehus, afdeling P7. Men han døde efter et fald på gulvet og en efterfølgende hjerneblødning. (Privatfoto)
2 af 2 Brødrene Bent og Finn Thagaard kæmper fortsat for retfærdighed i sagen om behandlingen af deres nu afdøde far, Anders Thagaard. (Foto: Anders Brohus)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere