Læge gav patienten ret - og så fik han nej til erstatning

Klagenævn afviser at genoptage sag om fejlbehandling, selv om specialist anerkender fejlen - patienten kunne bare have klaget noget før, mener myndighederne

I dag har Kennet Hansen store ar på både sin hofte og højre hånd. Der skulle nemlig tages et stykke knogle ud ved hoften, da Kennet efter fire år endelig fik opereret sin ødelagte hånd. (Foto: Linda Johansen)
I dag har Kennet Hansen store ar på både sin hofte og højre hånd. Der skulle nemlig tages et stykke knogle ud ved hoften, da Kennet efter fire år endelig fik opereret sin ødelagte hånd. (Foto: Linda Johansen)

HJÆLP OS: Har du oplevet fejl i behandlingen af din klage over fejlbehandling? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Klag over en fejlbehandling før du ved, at du faktisk har noget at klage over.

Denne bitre erfaring står Kennet Hansen fra Lyngby i dag tilbage med, efter han siden 2006 har forsøgt at få anerkendt en fejlbehandling på sygehusene i Køge og Gentofte.

I 2006 kom han til skade med sin hånd, da han styrtede under et cykelløb. Først fire år senere blev hånden, der i praksis var blevet ubrugelig, opereret.

Men selv om en af landets førende specialister nu har givet Kennet Hansen ret i, at han fortjener en erstatning for dårlig behandling på de to sygehuse, så afviser Patientklageankenævnet blankt at genoptage hans sag.

Overlæge: Han er blevet skadet
Det er ellers netop Patientklageankenævnet, der i 2011 hyrer overlæge Claus Falck Larsen. Han er ekspert i ortopædkirurgi på Rigshospitalet og fik til opgave at vurdere alle de fakta, som ligger i Kennet Hansens sag.

Klagen var tidligere blevet afvist hos Patientforsikringen, men svaret fra overlægen var klokkeklart:

’Der er efter min vurdering grundlag for erstatning.’

’Jeg kan ikke tilslutte mig Patientforsikringens afgørelse i sagen,’ slutter lægen sin to sider lange rapport, hvor han konkluderer, at Kennet Hansen har været udsat for fejlbehandling.

Lægens udtalelse fører dog ikke til andet end dette svar: ’Der er intet nyt i din sag. Derfor afviser vi at tage sagen op igen’.

Lægers svar var skjult
Men der har flere gange været afgørende nyt i sagen.

Allerede i 2007, hvor en læge vurderede behandlingen som 'border line'. Han var med andre ord i tvivl, om Kennet Hansen havde fået den rigtige behandling. Og så i 2011, hvor lægen fra Rigshospitalet meget klart udtaler sin støtte til patientens klage.

LÆS OGSÅ:

Se også: Patientforsikring: Lægen afgør ikke sagen

Problemet for Kennet Hansen og andre patienter, som klager over fejlbehandlinger, er, at de ikke får adgang til disse lægelige udtalelser, før sagerne er afgjort.

I både Patientforsikringen og Patientskadeankenævnet afviser man i dag, at sagen kunne være endt anderledes. Og at Kennet Hansen selv burde have klaget videre allerede i 2007, hvor han ikke selv troede på, at sagen kunne føres videre.

Kennet Hansen har nu bedt en advokat om at sagsøge Patientskadeankenævnet med krav om, at de skal tage sagen op igen. Speciallæge Claus Falck Larsen har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Ekstra Bladet.

LÆS ALT OM SAGEN I EKSTRA BLADET I DAG:

* Vred patient: Det kan ikke være rigtigt
* Ankenævn: Kunne bare have klaget noget før
* Mange får afslag på patientklager

HJÆLP OS: Har du oplevet fejl i behandlingen af din klage over fejlbehandling? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

1 af 2 Kennet Hansen har siden sit cykelstyrt i 2006 haft store problemer med den højre hånd, der først blev behandlet rigtigt og opereret i 2010. (Foto: Linda Johansen)
2 af 2 I dag har Kennet Hansen store ar på både sin hofte og højre hånd. Der skulle nemlig tages et stykke knogle ud ved hoften, da Kennet efter fire år endelig fik opereret sin ødelagte hånd. (Foto: Linda Johansen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere