Får du kræft af mobiltelefoni?

Ingen ved med sikkerhed, om du risikerer at få kræft af at bruge mobiltelefoner - læs her hvor meget der er forsket i området

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

DIN MENING: Tror du, at mobiltelefoner kan give dig kræft? Smid din kommentar under artiklen

Næsten alle danskere har en. Mobiltelefonerne er alle vegne. Og i de senere år har selv små børn fået egen mobiltelefon.

Ingen ved rigtigt om strålingen kan give kræft...

Vi bliver derfor udsat for stråling fra mobiltelefonen - hver gang vi taler i den. Men ingen ved rigtigt, om strålingen kan give kræft i hjernen. I hvert fald er eksperterne på området uenige.

Derfor undersøger Ekstra Bladet her, hvad vi ved om sammenhæng mellem mobiltelefoni og hjernekræft.

WHO: Kan give kræft
Der er altid to sider af en sag. Og sagen om sammenhængen mellem mobiltelefoni og hjernekræft er ingen undtagelse.

De eksperter og fagfolk, som Ekstra Bladet har snakket med, kan deles op i to lejre. Ironisk nok kan begge lejre blive enige om én væsentlig ting - at vi endnu ikke kan bevise eller afkræfte mistanken om, at mobiltelefoni kan give kræft i hjernen. Men måden, de tackler usikkerheden på, er dybt forskellig.

KRÆFTENS BEKÆMPELSE:

Se også: Kræftens Bekæmpelse: Ingen grund til bekymring

I 2011 konkluderer Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at der muligvis er en risiko for, at mobiltelefoni kan give kræft i hjernen. Europarådet laver en resolution samme år, hvor man opfordrer EU-landene til at agere efter forsigtighedsprincippet i spørgsmålet om strålingen fra mobiler. Et princip, hvor man kommer tvivlen til gode.

Denne tøven kan føre til meget høje omkostninger...

I resolutionen beklager rådet også, at EU-landene ikke tager flere forbehold over strålingen og er tøvende over at lave tiltag, som begrænser strålingen.

Rådet mener, at denne tøven kan føre til meget høje sundhedsmæssige og økonomiske omkostninger, inden landene handler, som det var tilfældet med asbest, blyholdig benzin og tobak.

Agentur: Begræns strålingen
Endeligt konkluderer Det Europæiske Miljøagentur ligeledes - her i det nye år - at man bør begrænse strålerne fra mobiltelefonerne for at miniminere risikoen for hjernekræft.

Højesteretten i Italien har tilkendt en italiensk forretningsmand erstatning...

Miljøagenturet peger også på, at højesteretten i Italien har tilkendt en italiensk forretningsmand erstatning, fordi han fik en svulst i hjernen, efter at have snakket i mobiltelefon i 5-6 timer hver dag i 12 år. Denne svulst var godartet, men den skulle alligevel behandles.

DIN MENING: Tror du, at mobiltelefoner kan give dig kræft? Smid din kommentar under artiklen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere