Falck-koks: Glemte gammel mand på sygehuset

En 83-årige pensionist troede han skulle hjem med Falck efter genoptræningstime - først efter tre timers ventetid dukkede bilen op

Ældre patient ventede i timevis, før Falck dukkede op.
Ældre patient ventede i timevis, før Falck dukkede op.

HJÆLP OS: Venter du også alt for længe, når du skal hentes efter genoptræning eller behandling på et sygehus? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst).

3 timer og 10 minutter.

Så lang tid måtte Ruth Karin Kjeldsens 83-årige far vente på Falck. Faderen var netop færdig med dagens genoptræning klokken 15 hos Ergo og fysioterapien på Bornholms Hospital, hvorefter han satte sig i receptionen for at vente.

Se også: Glemte patient: Falck lægger sig fladt - og undskylder

Falck skal tilbyde kørsel mellem patientens bopæl og genoptræningssted inden for halvanden time, men selvom receptionisten på afdelingen flere gange havde ringet efter Falck, dukkede de ikke op.

Meningen var, at den 83-årige skulle fragtes fra Hospitalet i Rønne til bopælen i Allinge, hvor han bor med sin kone. Men på hjemmeadressen blev aftensmaden kold.

- Min mor blev bekymret og ringede til afdelingen et par timer senere for at høre, hvor hendes mand blev af, fortæller datteren Ruth Karin Kjeldsen til Ekstra Bladet.

Afdeling lukkede
Efter nogle timer i venteværelset lukkede Ergo og fysioterapeutafdelingen.

Receptionisten sendte den 83-årige, som er på krykker, op på en anden afdeling, hvor han igen kunne sidde og vente. Der blev ringet efter Falck for at spørge, hvor de blev af, men i røret lød det 'Vi er på vej'.

- Det var hårdt for min far at sidde og vente. Han har både sukkersyge og pacemaker, fortæller Ruth Karin Kjeldsen, der blev bekymret for sin far.

Berna og Glenn Christensen kan ikke forstå, hvorfor deres mor skulle behandles anderledes, fordi hun var større end gennemsnittet. (Foto: Claus Bonnerup) Samfund Min mor var for fed til Falck

Hjemme i Allinge lykkedes det til sidst konen at få fat på Falck i Region Hovedstaden for at høre, hvorfor ingen havde hentet hendes mand.

- Min mor fik samme besked som tidligere ’vi kommer om lidt’, siger datteren.

Ydermere 2 1/2 time senere nåede Falck frem på Bornholms Hospital for at hente den 83-årige.

Klokken 19.10 var ægtemanden hjemme i Allinge, efter at have været afsted siden klokken 12 om formiddagen - en tur der normalt kun tager 25 minutter.

På dette tidspunkt havde den 83-årige været af sted, siden klokken 12 om formiddagen.

Falck lever ikke op til krav
Ergo og fysioterapien på Bornholms Hospital må ikke udtale sig, men henviser til at Falcks patientkørsel hører under kommunal opgave.

Ekstra Bladet har derfor fået aktindsigt i den aftale, som Bornholms Regionskommune har med Falck angående patienkørsel. Og her fremgår der nogle helt klare krav til servicen:

’Den enkelte patient må aldrig opleve en servicetid, der overskrider 1½ time til eller fra behandling. En patient skal dermed senest være i sit hjem 1½ time efter returkørslen bestilles, eller er planlagt bestilt’.

- Det er simpelthen for dårligt, at Falck ikke overholder deres aftale. De regner åbenbart ikke de ældres tid for noget. Det er hårdt for min far at være ude på dagsrejser, når han er så syg, fortæller datteren.

Det er sjældent, at de har overholdt den service

Ifølge datteren er det ikke første gang, at Falck glemmer hendes far. Hun forklarer, at da faderen skulle til sin første genoptræningstime, blev han også glemt.

- Vi ringede efter dem, da der var 30 minutter til han skulle stå omklædt. Det er for ringe, fortæller datteren.

- Det er sjældent, at de har overholdt den service.

Efter Ekstra Bladet har talt med Ruth Karin Kjeldsen og hendes far om oplevelsen, har Falck været forbi bopælen i Allinge med en stor buket blomster, en æske chokolade og en stor undskyldning.

HJÆLP OS: Venter du også alt for længe, når du skal hentes efter genoptræning eller behandling på et sygehus? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst).

0 kommentarer
Vis kommentarer