Brugte undervægtig model: Nu trækkes magasinet tilbage

Aller Media trækker magasinet 'Skøn' tilbage efter voldsom kritik

Det er modellen på dette billede, som har gjort læserne rasende. ’Skøn’ har et oplag på 80.000 og et læsertal på 241.000. (Foto: Magasinet 'Skøn')
Det er modellen på dette billede, som har gjort læserne rasende. ’Skøn’ har et oplag på 80.000 og et læsertal på 241.000. (Foto: Magasinet 'Skøn')


Se også: Læsere raser over undervægtig model i Matas-magasin

Magasinet Skøn, som skrives af Aller Media og distribueres i Matas-butikker, bliver nu trukket tilbage.

Det sker efter, at flere tusinde har udtrykt deres utilfredshed med magasinets brug af en ekstremt tynd pige, som kan ses oven over denne artikel.

Ekstra Bladet har flere gange forsøgt at komme i kontakt med ansvarshavende chefredaktør på Skøn, Pernille Kleding, uden held.

Torsdag eftermiddag udsendte Pernille Kleding en kommentar til magasinets brug af billedet gennem Aller Medias presseafdeling.

'På SKØN er vi meget kede af den kritik, som et modebillede har fået i den seneste udgave af magasinet. Kommentarerne fra vores læsere er helt berettiget, og det er en klar fejl fra vores side, at billedet er blevet anvendt i magasinet, for det er absolut ikke et udtryk for det skønhedsideal, vi har på redaktionen.

SKØN hylder den naturlige kvindekrop, og den omtalte model repræsenterer ikke et skønhedsideal, kvinder uanset alder bør stile efter. Vi beklager billedvalget og har efter dialog med Matas taget konsekvensen af kritikken og fjernet de magasiner, der er tilbage af det aktuelle nummer i butikkerne. Vi er fremadrettet meget opmærksomme på, at noget lignende ikke kan ske igen,' lyder den skriftlige udtalelse.

God beslutning
Sygeplejerske Cecilia Gaard Nickelsen var blandt de læsere, som blev rasende over billedet.

'Pigen her er syg!!! Dette er hvad jeg forventer at finde i et fransk mode blad, hvorfor jeg aldrig køber dem. Men i et blad fra Matas om sundhed og velvære er dette skandaløst! Hjælp pigen, fjern bladet fra butikkerne og hjælp alle de piger, der tror det er sådan man skal se ud for at være sund. Uansvarligt!', skrev hun i en statusopdatering på sin Facebook-profil.

Hun kontaktede efterfølgende Matas, som svarede, at de tager afstand fra magasinets brug af en så tynd model.

- Er du tilfreds med, at magasinet nu trækkes tilbage?

- Det var faktisk et af mine forslag, så det er en rigtig god beslutning, siger Cecilia til Ekstra Bladet torsdag eftermiddag.

- Men jeg tror alligevel, jeg er færdig med at læse det, siger hun.

Ved du, hvem modellen er? Tip os på SMS/MMS 1224 (alm. SMS-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer