Læsere raser over undervægtig model i Matas-magasin

Flere af Ekstra Bladets læsere raser over en meget tynd pige, der kan ses i den seneste udgave af månedsmagasinet 'Skøn.' som distribueres af Matas

Det er modellen på dette billede, som har gjort læserne rasende. ’Skøn’ har et oplag på 80.000 og et læsertal på 241.000. (Foto: Magasinet 'Skøn')
Det er modellen på dette billede, som har gjort læserne rasende. ’Skøn’ har et oplag på 80.000 og et læsertal på 241.000. (Foto: Magasinet 'Skøn')

Ved du, hvem modellen er? Tip os på SMS/MMS 1224 (alm. SMS-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

- Jeg blev stiktosset.

Sådan forklarer sygeplejerske Cecilia Gaard Nickelsen sin reaktion til Ekstra Bladet, da hun tilfældigt slog op på side 47 i magasin 'Skøn,' der distribueres af Matas. Her ses en ung pige, som repræsenterer sommerens svenske mode, iført svensk modetøj.

Og hun er mere end almindelig tynd.

- Jeg havde handlet i Matas og her spurgte ekspedienten, om jeg ikke var interesseret i at få 'Skøn' med. Jeg spurgte, om det var noget for en teenager, og det mente hun bestemt, det var, siger Cecilia Gaard Nickelsen, der havde tænkt bladet som noget sommerlæsning til sin 14-årige datter.

- Jeg kigger tilfældigvis bladet igennem og ser det her som det første.

Det fik Cecilia til øjeblikkeligt at kontakte Matas, hvorefter hun skrev følgende statusopdatering på sin Facebook-profil, som i skrivende stund er delt mere end 8000 gange.

- Pigen her er syg!!! Dette er hvad jeg forventer at finde i et fransk mode blad, hvorfor jeg aldrig køber dem. Men i et blad fra Matas om sundhed og velvære er dette skandaløst! Hjælp pigen, fjern bladet fra butikkerne og hjælp alle de piger, der tror det er sådan man skal se ud for at være sund. Uansvarligt!

Cecilia Gaard Nickelsen arbejder selv med patienter til dagligt, som er for tynde.

- Det er synd for pigerne, og det er synd for familierne. Jeg håber, at nogen finder ud af, hvad hun hedder, så Matas som minimum kunne sørge for, at hun fik hjælp, siger hun.

Redaktionen undskylder
Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra ansvarshavende chefredaktør på 'Skøn,' Pernille Kleding.

Matas, som står for at distribuere bladet, tager afstand fra magasinets brug af 'modelfotos af mennesker, der åbenlyst er sygeligt undervægtige.'

- Vi kan se, at MANGE reagerer kraftigt over en meget tynd model i det seneste nummer af magasinet SKØN. Og det kan vi godt forstå! Selvom vi ikke ejer magasinet SKØN og ikke er en del af dets redaktion, så tager vi bestemt afstand fra at bruge modelfotos af mennesker, der åbenlyst er sygeligt undervægtige.

- Redaktionen bag bladet har samme holdning som os på dette område, og de underskylder at have begået en fejl i det seneste nummer af magasinet. De har lovet at stramme op på deres procedure for at undgå en gentagelse af denne beklagelige fejl. Vi i Matas har tillid til, at redaktionen bag SKØN sikrer, at fejlen ikke gentages, skriver Matas i en mail til Ekstra Bladet.

Se også: Brugte undervægtig model: Nu trækkes magasinet tilbage

0 kommentarer
Vis kommentarer