Miljøstyrelsen advarer: Denne neglelak kan udløse væskende blærer

Depend GelLack kan give kløende væskende blærer på fingerspidser, udløse eksem og løse negle

Depend Cosmetics, virksomheden bag neglelakken, beskriver produktet som både en 'ny generation af neglelak' og 'revolutionerende' på deres hjemmeside. Alligevel viser det sig, at brugen af det kan give så alvorlige allergiske reaktioner, at neglelakken nu fjernes fra butikshylderne.

Det svensk producerede neglelaksprodukt er ikke forbudt, men ifølge Miljøstyrelsen kan det have alvorlige konsekvenser for brugerne, hvis det kommer i kontakt med huden.

- Når vi siger, det er alvorlige skader, så er det fordi det påvirke ens livskvalitet i hverdagen. Man kan fx ikke udføre dagligdagens gøremål  man plejer, og i svære tilfælde kan man ikke passe sit arbejde, siger Isabelle Navarro Vinten, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Problemet er at brugen af neglelakken kan være udløser til at få allergi, selv om du ikke har været allergisk tidligere.

- Når du først en gang har haft en allergisk reaktion, så går det ikke væk igen. Så hvis du senere kommer i kontakt med samme stof, så får du en allergisk reaktion igen, siger kontorchefen i Miljøstyrelsen.

Farlige acrylater

- Det er et forholdsvist nyt produkt på markedet, og vi vurderer, at der vil komme flere indberetninger fra forbrugere, der har oplevet en uønsket reaktion på produktet. Derfor har vi taget kontakt til forhandlerne af produktet i Danmark og anbefalet, at de tager det væk fra hylderne. Vi forventer, at det vil være fjernet i løbet af få dage, siger Isabelle Navarro Vinten.

Problemet er acrylater, der er i neglelakken. Det kan fremkalde forskellige former for allergi, når det kommer i kontakt med huden.

Forbudt i Sverige
Miljøstyrelsen oplyser, at man blev gjort opmærksom på problemerne i juli, da Sverige forbød produktet efter at have modtaget indberetninger fra forbrugere. Efterfølgende begyndte Miljøstyrelsen også at modtage henvendelser fra danskere, der havde oplevet gener ved brugen af neglelakken.

- Vi mener, at det er svært at undgå hudkontakt med neglelakken, og vi kan se, at reaktionerne er alvorlige. Vi vil derfor ikke vente på, at EU vurderer sagen, og derfor anbefaler vi detailhandlen at stoppe salget, indtil vi har en vurdering fra EU's eksperter om, hvor stor risikoen er, når man anvender disse produkter, siger Isabelle Navarro Vinten.

Herhjemme har Matas allerede taget konsekvensen og fjernet Depend GelLack fra deres sortiment.

0 kommentarer
Vis kommentarer