TV-værten Bitz: Havde hele tiden dårlig samvittighed

DR-vært Christian Bitz fortæller i ny bog om, hvordan han har været tæt på en spiseforstyrrelse

Christian Bitz’ åbner i en ny bog op for de dystre sider af den sunde livsstil. Foto: Rasmus Pedersen
Christian Bitz’ åbner i en ny bog op for de dystre sider af den sunde livsstil. Foto: Rasmus Pedersen

Sundheden kammede over, da Christian Bitz lå på knæ i en baggård i London for at kaste den halve pizza op, han tidligere på aftenen havde delt med en ven. Han siger i dag, at han aldrig har haft en spiseforstyrrelse, men at han nok var tæt på at få sundhedssygdommen ortoreksi. Det er den spiseforstyrrelse, som gør, at man har trang til at leve ekstremt sundt.

En række kendte lægger jævnligt billeder op af dem selv, når de træner eller spiser sundt. Her er det Medina. (Privatfoto) Vagthund Danskerne ramt af sundhedsepidemi

Han gik fra at være en almindelig fyr, der drak mange øl med drengene til at træne meget og spise ekstremt sundt. Og det fik konsekvenser:

- Jeg begyndte at melde fra til sociale arrangementer, og hvis jeg kom, havde jeg spist hjemmefra. Jeg kom ikke til fodbold-aftener. Jeg ville hellere løbe rundt om Utterslev mose. Jeg ville hele tiden have styr på, hvor mange kalorier, jeg indtog, siger Christian Bitz til Ekstra Bladet.

- Det blev en besættende trang til at leve sundere og sundere. Jeg havde hele tiden dårlig samvittighed, og jeg var aldrig sund nok.

Kæmper med sundheden
25. september udkommer Christian Bitz’ nye bog "Uperfekt", hvori han ærligt vil fortælle, hvordan han får sundhed og hverdag til at gå op i en højere enhed, og at folk skal være tilfredse med at være den, de er.

- Jeg håber, at et almindeligt menneske kan læse bogen og få et lidt mere afslappet forhold til sundhed. Og så håber jeg, at folk vil se mig som mere ligesindet og ikke se på mig, som den her sundhedsguru, siger han.

- Jeg ved godt, hvordan jeg fremstår i medierne. Der er smilende børn og mig i et køkken, der laver tre-fire retter på en tirsdag, siger han.

Men selvom det ser ud til, at Christian Bitz har et perfekt liv, mener han det langt fra selv. Han arbejder nemlig meget, og det betyder, at han ikke er så meget hjemme, og han kæmper selv med ikke at komme til at leve for sundt.

- Jeg har erkendt, at jeg nok aldrig får et helt naturligt forhold til mad. Jeg skal huske mig selv på, at at det er okay, at jeg sætter mig ned og spiser et stykke chokolade, eller at jeg ikke kommer ud for at løbe, fordi jeg hellere vil sidde til en middag, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer