Derfor cykler 27-årige Katrine rundt i undertøj: 'Jeg nægter at skamme mig'

Katrine Gisigers undertøjs-video er allerede nået ud til en halv million

27-årige Katrine Gisigers video er på få dage nået ud til over 500.000. Video: Morten Svane

27-årige Katrine Gisiger har ifølge eget udsagn været igennem de fleste selvværdsproblematikker. Spiseforstyrrelser, stress, depressive perioder, angst - ja, hele 'molevitten', som hun beskriver det.

Fælles for det hele, gik det pludselig op for den unge kvinde fra København, var, at hun hele tiden nåede tilbage til tanken ’jeg er ikke god nok’.

- Det var fuldstændig ligegyldigt, hvad det handlede om. Det kunne være min krop, der så forkert ud – jeg var ikke god nok, hvis jeg havde en mavedelle eller hvis jeg havde bumser. Det var også, hvis jeg ikke havde spist grøntsager nok en dag, eller hvis jeg havde spist noget sukker, fortæller Katrine Gisiger til Ekstra Bladet.

Begyndte at blotte mig
Det kunne også handle om rod på værelset, om valg af uddannelse og om at have venner og likes nok på Facebook. Alt efter hvor Katrine Gisiger lige var i sit liv, handlede det om noget forskelligt. Og hele tiden bildte hun sig selv ind, at hun var helt alene om sine tanker. At ingen andre havde tænkt dem før. Det blev noget skamfuldt, som fyldte alt for meget for Katrine Gisiger.

- Og så begyndte jeg at blotte mig. At snakke højt om det. Jeg er heldigvis stædigt anlagt, så hvis jeg ser et mønster, bliver jeg ved, indtil det er brudt.

Videoen, som du kan se i toppen af artiklen, hvor Katrine Gisiger og hendes veninder danser rundt i Københavns gader i undertøj, går nu Danmark rundt. Skærmbillede: Morten Svane
Videoen, som du kan se i toppen af artiklen, hvor Katrine Gisiger og hendes veninder danser rundt i Københavns gader i undertøj, går nu Danmark rundt. Skærmbillede: Morten Svane
 

Katrine Gisiger gik til psykolog, til kropsterapi, talte med sine veninder og skrev om det hele på Instagram og Facebook. Og efterhånden stod det klart for hende, at hun slet ikke var alene om sine tanker.

For to år siden begyndte Katrine Gisiger, der har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, at tilbyde kostvejledning, hvor hun bruger motivationsteori og adfærdsterapi, og i forbindelse med, at hun i weekenden åbnede et livsstilshus på Islands Brygge, lavede hun en video, som skulle vise det allervigtigste budskab.

- Da jeg viste den til åbningsfesten, var der faktisk flere, der græd. På Facebook har den også fået rigtig meget opmærksomhed, fortæller den unge kvinde.

Videoen har allerede rundet 300.000 visninger, er blevet delt over 2300 gange, og er nået ud til mere end halv million mennesker siden Katrine Gisiger søndag lagde den ud på Facebook.

Se den i toppen af artiklen.

 

Kan du huske Sofia og hendes bikini-billede, der gik Danmark rundt sidste år? Hendes budskab overraskede alle.

1 af 2 27-årige Katrine Gisigers video er på få dage nået ud til over 500.000.
2 af 2 Katrine skammede sig hver dag over ikke at være god nok. Så begyndte hun at blotte sig - at snakke højt om sine tanker. Foto: Privat
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen