Derfor skal du droppe alkohol i januar

Der er mange gode grunde til at lade sprutten blive i skabet i årets første måned

Hvis du dropper alkohol i en måned, reduceres dit alkoholindtag i seks måneder, viser ny forskning. (Arkivfoto)
Hvis du dropper alkohol i en måned, reduceres dit alkoholindtag i seks måneder, viser ny forskning. (Arkivfoto)

I 2014 startede den britiske regering kampagnen ’Dry January’ (tør januar, red.) En marketingskampagne, som opfordrede folk til at opgive alkohol i årets første måned. Ifølge kampagnens egen hjemmeside fik det over to millioner briter til at skære ned på deres alkoholforbrug i januar 2015.

Og det kan faktisk være en rigtig god idé at tage en måned uden alkohol. Det viser en ny undersøgelse, som netop er blevet udgivet i magasinet Health Psychology.

Drikker du meget light-sodavand, kan der være mange gode grunde til at skære ned på forbruget. (Foto: Polfoto). Sundhed - 10. jun. 2015 - kl. 20:09 Seks gode grunde til at droppe light-sodavand

Her har et hold forskere fulgt 857 mennesker, som har forsøgt – eller er lykkedes med – at holde sig helt fra alkohol i en måned. 64 procent af deltagerne rørte ikke alkohol i perioden, og i de følgende seks måneder kunne forskerne notere, at de drak langt mindre alkohol, end de plejede. Selv de deltagere, som ikke havde formået at være helt alkoholfri i den første måned, havde et lavere alkoholindtag det næste halve år.

Forskerne understreger dog, at der er en lille hage ved undersøgelsen: Deltagerne har nemlig frivilligt lagt alkoholen på hylden i den pågældende måned, og repræsenterer derfor ikke nødvendigvis den brede befolkning helt nøjagtigt.

Se også: Forskere: Øl reducerer risikoen for Alzheimers og Parkinsons

Ifølge Huffington Post har flere tidligere undersøgelser vist, at der kan være store helbredsmæssige fordele ved at holde pauser fra alkohol, selv hvis det kun er i en måned. En undersøgelse udgivet af lever-helbreds-organisationen AASLD peger eksempelvis på, at sådanne alkoholpauser kan gøre leveren sundere og også reducere risikoen for diabetes.

Hvad siger du? Skal du være alkoholfri i denne måned?

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere