Derfor vil du have junkfood når du er fuld

Her er grunden til, at du ikke kan gå udenom den usunde mad, når du har drukket dig fuld

Kan du heller ikke modstå fristelsen for fed og usund mad, når du har drukket? Så kan du fremover give alkoholen skylden. (Arkivfoto: Polfoto)
Kan du heller ikke modstå fristelsen for fed og usund mad, når du har drukket? Så kan du fremover give alkoholen skylden. (Arkivfoto: Polfoto)

Du vågner efter en massiv bytur, og opdager skamfuldt, at du har sovet i ske med emballagen fra den overdrevne mængde cheeseburgere og durum, som du i din brandert følte, at du var nødt til at tage med hjem og fortære.

Hvis du nogenlunde kan se dig selv i ovenstående scenarie, så er der faktisk en god grund til det.

Se også: Stjernekok: Sådan får du din McDonald's-burger til at smage fantastisk

En ny undersøgelse fra University of Liverpool, udgivet i Health Psychology, viser, at alkohol hæmmer din selvkontrol så meget, at du får sværere ved at modstå fristelsen til din yndlings-fastfood. Det skriver britiske Express.

Deltagerne var 60 kvindelige studerende. Nogle af dem fik serveret en blanding af vodka og sodavand, mens andre fik en lignende drik uden alkohol, som havde fået tilføjet en duft af vodka.

Se også: Skræmmende: Det sker der en time efter du har spist en Big Mac

 

Bagefter fik de serveret en tallerkenfuld småkager, og fik besked, at de måtte spise så mange, de havde lyst til.

Det viste sig, at de deltagere, som havde fået rigtig alkohol i deres drinks, spiste flere kager end de, der ikke havde. På den måde kunne forskerne også konkludere, at alkohol hænger sammen med overvægt – både på grund af kalorierne i alkoholiske drikke, og på grund af den mad, man har sværere ved at gå udenom, når man er fuld.

At junkfood tiltrækker fulde mennesker er den her video også et - uheldigt - bevis på. En fuld mand opførte sig så provokerende en aften på McDonald's, at han til sidst blev slået i gulvet. (Video: Privat)

32 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere