Det forbød Frankrig bare ikke!

I Frankrig er det fra og med i dag slut med af få genopfyldt sodavanden gratis

Fra og med denne fredag er det slut med at få genopfyldt sin sukkerholdige sodavand gratis på restaurationer i Frankrig. Det skriver BBC.

Formålet skal mindste risikoen for at specielt unge mennesker ender som svært overvægtige og får type 2-diabetes.

Forbuddet gælder på alle spisesteder, fastfood-restauranter og skolekantiner og gælder alle drikke, der indeholder sukker - også drikke med koncentreret frugtsirup og sportsdrikke.

Ifølge rt.com har en nylig fransk vist undersøgelse vist, at halvdelen af alle franskmænd er overvægtige, mens 15 procent af mænd og kvinder over 30 år er svært overvægtige.

Her til lands er tallene nogenlunde de samme. DTU Fødevareinstituttet har opgjort, at den voksne danskers gennemsnitsvægt i tidsrummet fra 2005-2008 til 2011-2013 steg fra 76,1 kilo til 76,9. I samme tidsrum steg andelen af svært overvægtige fra 13,4 procent til 15,2 procent. I alt er 48,4 procent af danskerne mellem 18 og 75 år enten overvægtig eller svært overvægt.

Og det til trods for, at ekstremt få danske restauranter har taget 'gratis genopfyldning'-konceptet til sig.

Krop og træning Sådan gjorde vi: 14 kendte, der smed bunkevis af kilo

Mod alle odds og Kiras forventninger kom Hans Engell levende gennem sin første yoga-session. - Det var sjovt og hårdt! Jeg klarede cirka tre øvelser ud af de 26, jeg skulle stå i. Yoga-instruktør bliver jeg nok aldrig, sagde han selv efter de 90 minutter i 40 graders varme og alle mulige og umulige stillinger. Foto: Linda Johansen Krop og træning Engell voldsom udfordret af Kira: Har smidt 5 kg

235 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere