Dobbelt-mirakelbaby født to dage efter abortgrænse: Vejede 623 gram

Victoria havde fået at vide, at hendes barn nok ville dø efter fødslen. Men lille Fransesca var stædig, og kæmpede en hård kamp for at holde sig i live

Hvis Fransesca Bradley-Curran var blevet født to dage før, havde lægerne ikke forsøgt at redde hende. Foto: Caters
Hvis Fransesca Bradley-Curran var blevet født to dage før, havde lægerne ikke forsøgt at redde hende. Foto: Caters

Da lille Fransesca Bradley-Curran kom til verden i april sidste år, var hendes bittesmå fødder ikke meget større end småmønter. Hun vejede 623 gram, da hun kom til verden kun to dage efter den britiske abortgrænse, som er på 24 uger, skriver Mirror.

Kort efter, at den alt for tidligt fødte baby blev født, fik moren, 37-årige Victoria Bradley fra britiske Liverpool, at vide, at hun med stor sandsynlighed ikke ville overleve. Hendes blod var ifølge lægerne fuldt af infektioner.

- Sygeplejerskerne gav mig rent faktisk en mindekasse, hvilket de gør til babyer, som dør ved fødslen. De tog aftryk af hendes hænder og fødder for mig, fortæller Victoria Bradley, som dengang også tog billeder af datterens hænder og fødder ved siden af en mønt for at vise, hvor ekstremt lille, hun var. Så lille, at hun ifølge moren lignede en 3D-skanning.

- Jeg syntes, at hun stadig lignede et foster. Hendes hud var gennemsigtig, og hun havde hverken øjenvipper eller øjenbryn, siger den nybagte mor.

I dag, ni måneder efter den tidlige fødsel, har Fransesca overlevet både meningitis, blodforgiftning og to kollapsede lunger. Desuden har hun fået hele 15 blodtransfusioner og laseroperationer i begge øjne. Nu har hun nået en sund vægt på 7,3 kilo.

Lille Fransesca vejer i dag 7,3 kilo. Foto: Caters
Lille Fransesca vejer i dag 7,3 kilo. Foto: Caters
 

Udover miraklet i, at pigen overlevede at blive født kun to dage efter sit hjemlands abortgrænse, er hendes liv også et mirakel fordi Victoria Bradley tidligere havde fået at vide, at hun ikke kunne få flere børn på grund af et problem med sine æggestokke. Derfor var det en stor overraskelse for hende og kæresten, 46-årige Paul Carran, da de opdagede, at deres 17-årige datter Rebecca skulle være storesøster.

Men den pludselige og uventede glæde var tæt på at briste for parret, da Victoria Bradley 22. april blev indlagt med ryg- og mavesmerter, og fik at vide, at hun var gået i fødsel, hvilket barnet heldigvis overlevede.

- Hun blev udskrevet fra hospitalet efter 17 uger – de sagde, at hun var et mirakel, siger moren om sin stædige datter, som nu lever helt uden hjælpemidler i form af medicin og inhalatorer.

- Det er bare godt endelig at have hende hjemme. Jeg troede ikke, hun ville nå hertil. Det er skræmmende at tænke på, at hvis hun var blevet født bare to dage før, ville de ikke have forsøgt at redde hende, siger hun.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere