Far til fire dækket af tusindvis af svulster: 'Folk griner af mig, børn er bange for mig'

Især den ulykkelige 46-åriges krop er dækket af de voldsomme gevækster

Surinder Sharma er led og ked af sine mange vortelignende svulster, men har ikke råd til at få dem undersøgt. (Video: AP)

Da indiske Surinder Sharma var 20 år, begyndte små vorter at vokse frem i hans ansigt og over hele hans krop.

Den mystiske sygdom mener den nu 46-årige mand at have arvet fra sin far, som også var dækket af svulster – blot mindre og ikke i et omfang som Surinder Sharmas krop. Det skriver AP.

Nu er den indiske far så tildækket af de – heldigvis godartede - svulster, at det går hårdt ud over hans sociale liv.

- Svulsterne vokser kun med min alder. Tumorerne har ødelagt mit liv. Folk griner af mig, børn er bange for mig. Jeg har intet socialliv, siger Surinder Sharma, der er gift, har fire børn og bestyrer et lille supermarked i en lille landsby i det centrale Indien.

- Jeg var en tiltrækkende mand i mine unge dage, men et par måneder efter mit bryllup bemærkede jeg en lille klump i mit ansigt. I løbet af et par dage var der en hel klynge af dem – de voksede virkelig hurtigt, fortæller Surinder Sharma.

I løbet af få år havde de mystiske svulster dækket hele hans krop til. Gennem årene har han været hos adskillige lokale læger, men får hver gang at vide, at han kun kan blive behandlet, hvis han tager til et af landets store hospitaler – eksempelvis i Delhi.

Men eftersom Surinder Sharma skal brødføde sine fire børn med sin beskedne månedsløn på omkring 820 danske kroner, har han opgivet sin ellers store drøm om at blive behandlet for de mange svulster, som fortsat vokser sig større på hans krop.

Flere af de lokale læger har gættet på, at Surinder Sharma lider af neurofibromatosis recklinghausen – en tabubelagt sygdom, som danske Lotte Josefsen her taler ud om – men siger samstemmende, at diagnosen ikke kan stilles uden en grundig undersøgelse.

Se Surinder Sharma fortælle om sin tilstand i indslaget i toppen af artiklen.

- Folk siger 'ad!' og tror det smitter, fortæller 35-årige Lotte Josefsen om sin tabusygdom, der er sværere at leve med end den er at udtale.

Hun besluttede sig for at skrive til Ekstra Bladet straks efter at have læst en artikel om amerikanske Libby, der fortalte om sine 6000 tumorer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen