Forskere: Et æg om dagen er godt for helbredet

Nu er det afklaret: Du kan roligt spise et æg om dagen

Foto: Thomas Borberg.
Foto: Thomas Borberg.

Debatten, om hvorvidt det er sundt at spise æg eller ej, har raset længe, men nu har forskere fra Peking University Health Science Center fundet frem til, at det måske ikke er så farligt at spise æg, som vi går og tror.

460.000 personer i alderen 30–79 deltog i forskningsprojektet, hvor en stor del af dem fik et æg om dagen. Ifølge forskerne viste studiet, at disse personer havde mindsket risiko for hjertekarsygdomme og slagtilfælde.

Ifølge BBC mener forskere ved Cambridge University dog, at forskningsprojektet ikke er nok til at konkludere, at det kan mindske risikoen for sådanne sygdomme. Det at spise et æg om dagen er ikke nok i sig selv - det skal derimod være en del af en samlet sund livsstil.

Thomas Meinert Larsen, lektor på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet, mener også, at man skal være varsom med at konkludere, at æg kan forebygge hjertekarsygdomme og slagtilfælde.

- Det viser, at hvis man har et moderat indtag af æg, så kan det oven i købet være, at det kan forebygge hjertekarsygdomme. Men jeg mener, at det her studie alene er for usikkert til at sige sådan med sikkerhed. Men studiet underbygger i hvert fald, at vi ikke skal være bange for at spise æg i vores mad, fortæller han til Ekstra Bladet.

Man skal ikke være bange for æg
Thomas Meinert Larsen understreger, at man kan bruge studiet til at vise, at man roligt kan spise et æg i ny og næ.

- Tidligere sagde man, at man skulle være lidt tilbageholdende med at spise æg, fordi de har et relativt højt kolesterol-indhold. Man er ikke så bange for æg mere, og det her studie underbygger det, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Hvis nu æg virkelig var så farligt i forhold til at øge vores kolesterol-tal og risikoen for hjertekarsygdomme, så ville man sandsynligvis også se det i en undersøgelse som denne, fordi den er så stor, og fordi den har så mange deltagere med.

Man skal dog huske at spise æg med omtanke.

- Generelt anbefaler vi jo altid moderation. Så medmindre vi kun lever af æg, er det ikke noget problem. Det er klart, at hvis man kun lever af æg, så vil man givetvis få nogle mangelsymptomer af de vitaminer og mineraler, som ikke er i æg, fastslår Thomas Meinert Larsen.

Læs også om denne fødevare, der kan påvirke spredning af kræft!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen