Hudløst ærlig bikinimodel viser sandheden bag sine billeder

28-årige bikinimodel Karina Irby vil bryde hudtabu med et ærligt billede

Foto: Privat
Foto: Privat

Med sine beskedne 854.000 følgere har den australske bikinimodel og -designer Karina Irby skabt sig lidt af et navn på Instagram.

I september gjorde hun sig blandt andet bemærket verden over, da hun lagde et før- og efter billede ud på sin profil. – Lad os en lege en leg. Den hedder ’virkeligheden vs. Instagram’, skrev den smukke australier den gang.

Nu er det med et nyt budskab, at den 28-årige model får opmærksomhed. Hun ønsker nemlig at normalisere sin hudsygdom.

'Før i tiden, hvis du havde fortalt mig, at jeg ville dele og fremvise min hudlidelse, ville jeg nok have grinet dig op i ansigtet og være gået min vej', skriver Karina Irby til billedet, hvor hun smilende poserer i nattøj og bandage på lårene. Hun fortæller, at hun faktisk har brugt hele sit liv på at lære ikke at skamme sig over sin hud. Og det kan stadig være ret svært for hende.

'Efter at have talt med min hudlæge i forrige uge ved jeg nu, at jeg har ladet min eksem udvikle sig til en kronisk tilstand, simpelthen fordi jeg aldrig har vidst hvordan jeg skulle behandle min hud, og jeg var for flov til at vise det til en læge. Jeg troede vist, at ’det bare var mig’, og at jeg bare måtte acceptere det. Det viste sig, at jeg tog fejl', skriver Karina Irby i sit ærlige opslag.

Nu må den 28-årige model hver aften smøre sig i cremer og binde sine ben ind i bandage. Hun er i gang med at lære sig selv at være stolt af sig selv i stedet for flov, og håber, at hun med billedet af sin aftenrutine kan skabe noget opmærksomhed omkring hudsygdommen via de sociale medier.

'Hvis du lider af en hudsygdom, så prøv at lade være med at gå alene med det. Tal om det og gør noget ved det. Det er i sidste ende ikke noget særligt voldsomt, vores hud definerer ikke hvem vi er.'

40 kommentarer
Vis kommentarer