Nominér din sundhedshelt: Marit har reddet mig flere gange

Tine Klinge-Christensen var et år i psykiatrien, et ophold hun hadede. Men sygeplejersken Marit Neve hjalp hende igennem det

20-årige Tine Klinge-Christensen fik utroligt meget hjælp af sygeplejersken Marit Neve. (Foto: privat)
20-årige Tine Klinge-Christensen fik utroligt meget hjælp af sygeplejersken Marit Neve. (Foto: privat)

Den 20-årig Tine Klinge-Christensen var bestemt ikke enig i, at hun skulle indlægges på ungdomspsykiatrisk afdeling på Odense Universitetshospital.

- Jeg var faktisk skide sur over det. Jeg hadede det i starten, men så kom Marit, og hun fik mig ligesom til at indse, at ikke alting var dårligt, fortæller den unge pige til Ekstra Bladet.

Tine Klinge-Christensen er ikke længere i psykiatrien, og hun er taknemlig for den hjælp som hun fik af sygeplejersken Marit Neve, som var med til, at hun fik det bedre.

Marit Nerve går hele vejen for sine patienter, mener 20-årige Tine. (Foto: Privat)
Marit Nerve går hele vejen for sine patienter, mener 20-årige Tine. (Foto: Privat)

Hun har derfor nomineret Marit Neve som årets sundhedshelt i Danmark.

- Det var dejligt, at der var nogen, der stille og roligt snakkede om tingene. Det er jo svært at være indlagt, men det hjalp, når hun var der. Hun har været med til at redde mig, ved bare at give mig et kram en gang i mellem, fortæller Tine, der nu læser HF.

Den 32-årige Marit Neve er noget overrasket, da Ekstra Bladet kontakter hende.

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er ikke hver dag, at man får at vide, at folk er glade for det vi gør. Det er meget motiverende, og jeg er selvfølgelig taknemlig. Men vi har altså også et engageret team her på afdelingen, og det motiverer jo også ind, siger hun.

Marit Neve har været sygeplejerske i to år, og hun mener, at det er vigtigt, at man viser overskud over for patienterne, selvom man er presset.

- Det er vigtigt, at man kan rumme de svære stunder. I psykiatrien kan man ikke bare lappe et sår, og så er det videre til næste patient. Det kræver tid, og man må prioritere det en gang i mellem. Det kommer jo også tilbage i sidste ende, siger hun.

Mandag er det sidste mulighed for at komme med din nominering til Årets Sundhedshelt. Hvis du gerne vil have en med i finalen, så skriv en mail med dit telefonnummer, en begrundelse og fulde navn på din sundhedshelt til ccl@eb.dk

SIDSTE CHANCE I DAG, 31. AUGUST 2015: Nominer din sundhedshelt er et forsøg på at sætte fokus på de mennesker, der knokler og gør en forskel for deres patienter. Er du eller nogen du kender blevet behandlet af en læge, sygeplejerske, SOSU, blevet kørt af en portør eller underholdt af en hospitalsklovn, som gjorde en indsats ud over det forventede, kan du nominere ham eller hende på mailen: tordublivesyg@eb.dk.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 Hvem har gjort dit hospitalsophold til noget positivt? Nominer din 'sundheds-helt' herunder og vær med til en hyldest af det personale, der løber stærkt for at hjælpe dig bedst gennem din sygdom. (Arkivfoto: Polfoto)
2 af 2 20-årige Tine Klinge-Christensen fik utroligt meget hjælp af sygeplejersken Marit Neve. (Foto: privat)
1 kommentar
Vis kommentarer