Nominer din sundhedshelt: Mette giver min multihandicappede datter ro

Kristine Holm blev som kun 19-årig mor til Jasmin, der er multihandicappet. Lægen Mette Fredberg Greth har reddet familien flere gange oven på det hårde forløb

Kristine sidder med sine to døtre Silke (tv) og Jasmin (th). Foto: Privat)
Kristine sidder med sine to døtre Silke (tv) og Jasmin (th). Foto: Privat)

I 2011 da Kristine Holm var bare 19 år gammel fødte hun lille Jasmin. Hun vidste godt under graviditeten, at der var noget galt med barnet, men hun vidste ikke, at hun skulle føde en multihandicappet datter.

- Jeg var meget chokeret. Jeg elskede hende, men det var virkeligt hårdt psykisk. Jeg gik fuldstændig ned på det. Men Mette hjalp mig igennem det værste, og jeg er simpelthen så taknemlig i dag, siger Kristine Holm fra nordjylland til Ekstra Bladet.

Mette Fredberg Greth fra Lægehuset i Svenstrup tog flere samtaler med den unge mor, og hun sendte også en sundhedsplejerske hjem for at tjekke op på Kristine Holm og lille Jasmin.

Lægen Mette Fredberg Greth behandler Jasmin fuldstændig som et almindeligt barn. (Foto: Privat)
Lægen Mette Fredberg Greth behandler Jasmin fuldstændig som et almindeligt barn. (Foto: Privat)
 

- Jeg har flere gange siddet og tudbrølet, fordi det hele bare var træls. Men hun havde altid tid. Jeg stod med en stor sorg, og hun lyttede bare til mig. Jeg ved ikke, hvad hendes baggrund er, men hun kunne sætte sig ind i min sorg, siger hun.

Den nordjyske kvinde har derfor nomineret lægen Mette Fredberg Greth til 'Årets Sundhedshelt', fordi hun går det ekstra skridt for sine patienter.

Kristine Holm har lige fået datter nummer to, Silke, som er helt normal. Men hun har aldrig nogensinde mærket, at Mette Fredberg Greth har gjort forskel på de to piger, selvom at den ene har et stort handicap.

- Jasmin kan godt være lidt voldsom, men Mette behandler hende som et helt normalt barn. Hun er rolig og lyttende, og derfor skal hun nomineres, afslutter hun.

SIDSTE CHANCE I DAG, 31. AUGUST 2015: Nominer din sundhedshelt er et forsøg på at sætte fokus på de mennesker, der knokler og gør en forskel for deres patienter. Er du eller nogen du kender blevet behandlet af en læge, sygeplejerske, SOSU, blevet kørt af en portør eller underholdt af en hospitalsklovn, som gjorde en indsats ud over det forventede, kan du nominere ham eller hende på mailen: tordublivesyg@eb.dk.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Du kan fra i morgen stemme på 'Åres Sundhedshelt' her på ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer