Ny forskning: Dit ansigt afslører indre ungdom

En person med et ansigt, der ser yngre ud, end det er, har også, en krop, som er yngre end sin reelle alder. Det viser ny forskning

(Foto: HALFDARK)
(Foto: HALFDARK)

Nu kan det lille spejl på væggen der både fortælle dig, hvem den smukkeste og den yngste er. Ifølge et nyt studie, tyder alt nemlig på, at ansigtets aldringsprocess ikke kun afslører hvor ung, du holder dig udadtil. En person, med et ansigt, der ser yngre ud, end det reelt er, har nemlig også en blodtype, der svarer til en person af yngre dato, skriver Videnskab.dk.

- Ansigtstræk er mere pålidelige alders-biomarkører end blodprofiler og kan bedre afspejle den generelle sundhedstilstand, end den kronologisk alder kan, skriver forskerne i den videnskabelige artikel bag studiet.

Studiet bygger på 3D-printede ansigter af i alt 300 personer i alderen 17-77 år.

Læs mere på Videnskab.dk: Botox ændrer evnen til at opfatte følelser.

De mange prints er blevet brugt til at finde frem til gennemsnitsudseendet for det menneskelige ansigt i forskellige aldersgrupper.

Herudfra har forskerne bestemt den ydre alder for de mange ansigter, og de, som har afveget med seks år fra personens reelle alder til enten den ene eller anden side, er blevet betragtet som langsomt eller hurtigt aldrende. 

Læs mere på Videnskab.dk: Hvorfor vil unge piger ligne Barbie?

Det viser sig, at de, som er i kategorien for langsomt aldrende ansigter, også har en koncentration af blodproteinet albumin, der er på et højere niveau, end hvad der normalt er alderstilsvarende.

Forskerne mener, at undersøgelsens resultater kan blive brugbare, når sammenhæng mellem alder og sundhed i fremtiden skal undersøges. Dog bygger studiet kun på testpersoner, der stammer fra Kina, og yderligere forskning med andre nationaliteter er derfor nødvendig. 

Andre artikler på Videnskab.dk:
Skal vi have sex med robotter?

Flyvende slanger udnytter UFO-form til at svæve.

For flere spændende artikler om ny forskning tilmeld dig Videnskab.dk’s nyhedsbrev her.

54 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere