Ny undersøgelse: Husligt arbejde øger kvinders levetid

Kvinder der står for det huslige arbejde i hjemmet lever typisk tre år længere, viser hollandsk undersøgelse. Til gengæld har arbejdet ikke samme effekt på mænd

Kvinder der står for det huslige arbejde, lever typisk tre år længere, konkluderer forskerne. Foto: Colourbox
Kvinder der står for det huslige arbejde, lever typisk tre år længere, konkluderer forskerne. Foto: Colourbox

Hvis du er kvinde og kan lide at støvsuge, vaske op og gøre rent, så er der godt nyt at hente i en hollandsk undersøgelse. Det skriver Daily Mail.

Ifølge avisen har forskere fra University Medical Centre Rotterdam fulgt 7000 kvinder og mænd i flere årtier.

Undersøgelsen konkluderer, at kvinder der holder sig fysisk aktive med masser af husligt arbejde, kan forvente at leve tre år længere end kvinder, der ikke står for støvsugning, gulvvask og opvask i hjemmet.

Således kan kvinder der ikke udfører husligt arbejde forvente at blive 83 år gamle, mens kvinder der udøver husligt arbejde kan forvente en levetid på 86 år.

Den gode - eller dårlige - nyhed er, at husligt arbejde ikke har samme effekt på mænd. Mænd der står for det huslige arbejde, kan kun forvente at leve et enkelt år længere, end mænd der ikke hyppigt snupper en tur med støvsugeren.

Til gengæld lever mænd der står for havearbejdet 2,7 år længere, mens denne type arbejde ikke har nogen effekt på kvinder, konkluderer forskerholdet, der er under ledelse af Dr Klodian Dhana.

Der er dog mænd, der bestemt ikke holder sig tilbage med husligt arbejde. Læs historien om Lars Bo, der gør nøgen-rent hos jyske kvinder: ’De må også gerne røre’.

41 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere