Stor overraskelse: Kvinder tænder på mænd der spiser hvidløg

De fleste kvinder tænder på kropsduften fra mænd, der spiser sundt

Her er måske en mand, som kvinderne vil kaste sig frådende over.(Foto: AP)
Her er måske en mand, som kvinderne vil kaste sig frådende over.(Foto: AP)

Når det drejer sig om dit kærligheds- og sexliv, kan betydningen af dine madvaner betyde meget mere end, at du får et par ekstra kilo på maven og lårene. Hvad du spiser, kan meget vel også have stor betydning for, hvor attraktivt din krop lugter i forhold til det modsatte køn.

Videnskabsmænd har allerede lavet undersøgelser på dyr, der bekræfter denne tese. F.eks. vil en salamander af hunkøn føle sig mere tiltrukket af en salamander af hankøn, der spiser næringsrig og sund mad. Og meget peger ifølge nye videnskabelige studier på, at det samme sig gældende for mennesker.

Hvis man tænker på hvidløg og seksuel tiltrækning, vil de fleste nok være yderst skeptiske omkring hvidløgs tiltrækningskraft i den boldgade. Men i en serie undersøgelser og eksperimenter, der blev offentliggjort i magasinet Appetite i 2016, viser det sig, at hvidløg i den grad kan have stor betydning, når det handler om at tiltrække det modsatte køn. 

Fire fed hvidløg om dagen
I undersøgelsen bad man 42 mænd om at spise rå hvidløg hver dag i en periode eller sluge hvidløgspiller. Herefter skulle de i 12 timer have vatrondeller placeret i armhulen. 42 andre mænd spiste en diæt uden hvidløg og skulle efterfølgende også have vatrondeller under armene. Herefter blev der udvalgt 14 kvinder, der skulle snuse til vatrondellerne brugt af henholdsvis hvidløgs-spiserne og de mænd, der ikke havde spist hvidløg. Og noget overraskende valgte samtlige kvinder kollektivt, at kropsduften fra vatrondellerne fra de hvidløgs-spisende mænd var mere behagelig, attraktiv og maskulin end kropsduften fra vatrondellerne fra de mænd, der ikke havde spist hvidløg.

Eksperterne mener, at det måske overraskende resultat skyldes, at hvidløg øger mængden af antioxidanter i kroppen, der er medvirkende til at dræbe skadelige bakterier. Og det kan være medvirkende til at ændre lugten af vores sved samt signalere sundhed overfor det modsatte køn.

- Kvinder bruger også kropsduften til at finde en partner, der kan sikre, at de selv får mad af god kvalitet, siger adfærdsbiologen Jitka Fialova fra Charles Universitetet i Prag, der stod i spidsen for undersøgelsen.

Gulerødder og græskar
Men det er altså ikke kun hvidløg-spisende mænd, som kvinder finder attraktive med henblik på deres kropsdufte. Det gælder generelt for mænd, der spiser sundt. Der er blandt andet lavet en undersøgelse, hvor kvinder også tændte ganske meget på mænd, der havde spist græskar, gulerødder og abrikoser. Kvinder beskrev mændenes kropsduft som sød, frugtagtig og meget behagelig.

Men der er altså også mange andre måder man kan spise sig til mere sex på. Her giver en sexolog saftige madråd, der får tænder og andet til at løbe i vand.

Se de saftige madråd her. 

 

Så kan godt gå i gang med at spise et bjerg af hvidløg, som f.eks. her i det nordlige Spanien. (Foto: AP)
Så kan godt gå i gang med at spise et bjerg af hvidløg, som f.eks. her i det nordlige Spanien. (Foto: AP)

 

 

 

 

 

 

 

1 af 2 Så kan godt gå i gang med at spise et bjerg af hvidløg, som f.eks. her i det nordlige Spanien. (Foto: AP)
2 af 2 Her er måske en mand, som kvinderne vil kaste sig frådende over.(Foto: AP)
13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere