Sukkerbombe: Se det afslørende viral-billede, der afslører sukker-indholdet i Nutella

Et nyt billede hævder at vise nøjagtigt, hvad et glas Nutella indeholder - og det kan meget vel chokere dig

Her er det afslørende billede af et glas Nutella, der er gået viralt. Billedet afslører, at Nutella er en decideret sukkerbombe.(Foto: Reddit/Mr. Flow)
Her er det afslørende billede af et glas Nutella, der er gået viralt. Billedet afslører, at Nutella er en decideret sukkerbombe.(Foto: Reddit/Mr. Flow)

Der bliver solgt et glas Nutella hver 2,5 sekund på verdensplan. Det er 24 glas i minuttet. Og her i Danmark er den søde smørpålæg bestående af kakao og hasselnødder også uhyre populær.

Men nu ændrer et nyt afslørende viral-billede den gængse opfattelse af, at Nutella hovedsagelig består af kakao og hasselnødder. På billedet kan man nøjagtigt se, hvor meget de fem hovedingredienser i et glas Nutella fylder. Og det drejer sig om de fem ingredienser palmeolie, kakao, hasselnødder, skummet mælk og sukker. Hvert lag på billedet skulle efter sigende svare nøjagtigt til den proportion ingrediensen har i et glas Nutella. Og det mest chokerende er, at glasset faktisk er halvt fyldt med udelukkende hvidt sukker.

I denne uger er det afslørende billede gået viralt på de sociale medier, blandt andet på Reddit, hvor det blev liket 28.700 gange.

Beskyldt for at være kræftfremkaldende
Det nye måske lidt knap så flatterende billede af Nutalle-ingredienserne kommer som en efterfølger til den skræmmende rapport fra European Food Safety Authority (EFSA), der konstaterede, at palmeolie er mere kræftfremkaldende end nogen anden olie. Nutella-firmaet Ferrero har imidlertid siden hen benægtet, at Nutella er kræftfremkaldende og henvist til, at den palmeolie, der bruges er af høj kvalitet og sikker at spise.

Nutella-producenten Ferrero ønsker hverkend af bekræfte eller afkræfte, om det nye virale billede nøjagtigt afspejler ingredienserne i Nutella og henviser til, at recepten på Nutella er en hemmelighed, der holdes tæt til kroppen.

Men hvis man regner på Nutellas informationer om indholdet på et almindeligt Nutella-glas, vil man også komme frem til, at sukker fylder lidt mere end halvdelen af et glas.

Nutellas erotiske oprindelse
Vidste du i øvrigt, at Nutellas første navn 'guianduia' har en erotisk oprindelse. Blandingen af hasselnød og chokolade, som stadig kaldes gianduia i andre produkter, har navn efter en italiensk commedia dell’arte figur, som render rundt og drikker en substans i et glas. Det er en slags komedie-under-bæltestedet med vulgære undertoner. Gianduia kostumer og masker findes overalt i Piedmont regionen i Italien og prydede de tidlige Nutella reklamer. En ganske sød historie.

Man kan i øvrigt dække Den Kinesiske Mur otte gange med den mængde Nutella, der bliver solgt hvert år. Det vil så samtidigt sige, at man kan dække Den Kinesiske Mur fire gange med det sukker, der findes i den mængde Nutella, der bliver solgt hvert år.

Det her er et meget normalt syn for danske børn, der er helt vilde med Nutella. (Foto:All Over Press)
Det her er et meget normalt syn for danske børn, der er helt vilde med Nutella. (Foto:All Over Press)
 

 


 

1 af 2 Det her er et meget normalt syn for danske børn, der er helt vilde med Nutella. (Foto:All Over Press)
2 af 2 Her er det afslørende billede af et glas Nutella, der er gået viralt. Billedet afslører, at Nutella er en decideret sukkerbombe.(Foto: Reddit/Mr. Flow)
84 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere